DPASE sajtótájékoztató: gazdasági konszolidáció, fiatalos lendület, Dobos Barna szakmai irányításával

Sajtótájékoztatót tartott klubunk vezetősége, amelyen a klubot érintő változásokról, a közelmúlt történéseiről, döntéseiről és a klubot érintő legfontosabb kérdésekről tájékoztatták a sajtó képviselőit ma délután.

A tájékoztatót Sallói István sportigazgató kezdte, összegezve az elmúlt napok és hetek döntéseit, kiemelve, hogy a azok a klub hosszú távú jövője és az utánpótlás érdekében születtek. Mondandójában kitért az utánpótlás helyzetére és pontosított pár félreérthető információt.

IMG_0979

Forrás:Dunaújváros Online – Sándor Judit

Szeretnénk tisztázni, hogy dunaújvárosi labdarúgás feladatait két, jogilag külön személy, a DPASE Kft és a Dunaújváros PASE egyesület látja el. A Kft a felnőtt csapatot, a Dunaújváros PASE egyesület az utánpótlás korosztályokat működteti.

Az utánpótlást-csapatokat működtető egyesület finanszírozása nyárig biztosított, a Kft nehézségei csak minimális mértékben érintik a működést.

A Kft működése a nem realizálódó szponzori támogatások miatt instabillá vált és az egyesület léte is veszélybe került, mivel a felnőtt csapat visszalépése a bajnokságból, az utánpótlás csapatok kizárását is jelentette volna, ezért döntött a vezetőség a drasztikus lépések mellett. Az elmúlt időszak fájdalmas döntései a klub konszolidációja érdekében történtek, mert minimalizálni kellett a jövőbeni kiadásokat, hogy a jövőbeni bevételekből rendezni lehessen a felhalmozott adósságot. A piacképes játékosokat értékesítettük, a többiekkel szerződést bontottunk. A játékosok többsége felé a tartozásainkat rendeztük, a többiekkel megállapodásunk van. A tavaszi bevételeinkből rendezni tudjuk mindenki felé az elmaradásunkat nyárig, megteremtve az alapját a rendezett működésre nyártól. Óriási öröm, hogy két étterem is segíti étkeztetéssel a fiatalok felkészülését. Nagyon köszönjük a Corso és a Campus éttermeknek ezt az óriási segítséget.

Szeretnénk eloszlatni a stadionnal, annak rekonstrukciójával kapcsolatos olyan téves információkat is, melyek alapján többen azt gondolják, hogy a stadion rekonstrukció a klub hatáskörébe tartozik, így mi rendelkeztünk a felújítására fordított összegekkel, holott ez egyáltalán nincs így, s bár természetesen nagyon örülünk a korszerűsítési munkálatoknak, de soha nem volt és nem is lesz közünk a pénzhez.

A vezetőség Dobos Barnát kérte fel a szakmai munka irányítására, akinek a munkáját Jávorka András segíti. A DPASE felnőtt együttesét fiatal amatőr státuszú labdarúgók alkotják majd a 2015/2016-os szezon tavaszi idényében.

Dobos Barna a szakmai feladatokról beszélt.

Felnőtt csapatunk vezetőedzője szerint a keretet alkotó fiatal játékosok komoly bizonyítási lehetőséghez jutottak azzal, hogy ők játsszák végig az NB II-es tavaszi szezont, s bár céljaik természetesen vannak, ezek egyelőre nem pontokban mérhetők. A cél ugyanis az, hogy egy olyan új csapatot tudjunk felépíteni, mely erős alapját jelentheti a közeljövő dunaújvárosi felnőtt labdarúgásának.

A játékosok nevében Tóth Tibor beszélt a motivációról

Egyik oldalról sajnálatos, ami a klubbal történik gazdaságilag, de a másik oldalon ez a helyzet óriási lehetőséget jelent a fiataloknak. Tudjuk, hogy egyik mérkőzésen sem mi számítunk majd esélyesnek, de igyekszünk meglepetést okozni. Egyénileg mindannyiunk számára jó alkalom lesz arra, hogy bizonyítsa, érett már a másodosztályra, ami komoly lehetőséget jelenthet a karrierünk szempontjából. Én is befektetésnek fogom fel ezt az időszakot. A futball mellett a főiskolára járok és a szüleim támogatnak céljaim elérésében.