Forrás: dunaújváros online

Már az első félidőben kétgólos hátrányba került, s hiába hajrázott jól, végül 2-1-es vereséget szenvedett a Siófok elleni hazai bajnokin a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata.

Túlvagyunk csikócsapatunk első megméretésén. Az ismert gazdasági okok miatt teljesen átformált hazai együttes számára az volt a legfontosabb feladat, hogy maximális tudása szerint játsszon első mérkőzésén, melyet ma délután kettő órától játszott a Siófok ellen.

Nem kellett sokat várni az első lövésre, melyet a Siófok jegyezhetett a védőink kisebb hibáját követően, de az méterekkel kerülte el a kaput. Az 5. percben Hajdók ajándékozta oda utolsó emberként a labdát Berkinek, aki egyedül vitte azt rá Dánielre, melytől talán a csatár maga is meglepődött, így az óriási ziccert kihagyta. Nem úgy egy perccel később, amikor szintén ő tört be a tizenhatoson belülre, majd magabiztosan kilőtte a rövid alsót (0-1).

Dujv-Siófok01

 

Vendég labdaszerzés, majd abból indított kontra végén Nagy 8 méterről puskázta el lehetőségét, míg a másik oldalon Koval előretörése, majd egy baloldali kontra érdemelt tapsot a hazai szurkolóktól. Kiegyenlítődött a játék, mely a két tizenhatos között folyt, de egy-egy hiba miatt nem jutottak helyzetig a csapatok. Farkas átlövéssel, majd a 33. percben Tamaskó bedobása után Hajdók próbálkozott kaput találni. A vendégek második gólja egy ártatlannak tűnő szituáció után született. A 36. percben jobboldali beívelésre a hosszú saroknál érkezett Gréczi, aki senkitől sem zavartatva közvetlen közelről fejelt a kapuba (0-2). Fordulás után Gréczi gurított könnyelműen kapu mellé, majd jobboldali szabadrúgás utáni kipattanót Szellák 17 méterről lőtte méterekkel fölé. Paudits közeli fejesét ütötte szögletre Dániel, melyet követően pár percig teljesen beszorult saját térfelére a Dunaújváros. Tóth labdakihozatala után kerültünk kisebb helyzetbe, majd a 61. percben Tamaskó előtt adódott az addigi legnagyobb lehetőségünk, aki 8 méterről lőtt centikkel mellé.

 

Tóth cselezte be magát a vendég tizenhatoson belülre, de a lövésbe nem tudott elég erőt tenni, így azt Filipánics könnyedén húzta magához. Mindkét együttes megpróbált cserékkel frissíteni, de ez nem igazán hozott változást az alacsony tempójú összecsapáson. A 80. percben egy jobboldali pontrúgást követően érkezett kitűnő ütemben a beadásra Lorencz, aki szépségdíjas fejessel vette be a siófoki kaput (1-2). A meccs utolsó 10 percében küzdött Dobos Barna csapata a döntetlen elérése érdekében, ám a második újvárosi gól nem született meg.

Dujv-Siófok 2

A jó rajt sajnos elmaradt, de a fiatalok jövő héten a Vác elleni hazai találkozón javíthatnak.

DUNAÚJVÁROS PASE–SIÓFOK 1–2 (0–2)
Dunaújváros, 300
néző. Vezette: Botló Béla (Iványi István, Kis Zoltán)
DUNAÚJVÁROS: Dániel – Tamaskó, Lorentz, Hajdók, Vitos (Bartucz, 60.) – Kercsó (Szellák, a szünetben), Koval, Huszárik – Tóth T , Maka, Keglovics. Vezetőedző: Dobos Barna
SIÓFOK: Filipánics – Mogyorósi, Czingráber, Tamás L., Farkas N. – Futó (Ivancsics G., 71.), Gál M. – Nagy D., Berki I., Gréczi (Kozma R., 87.) – Paudits (Elek B., 77.) Vezetőedző: Goran Kopunovics
Gólszerző: Berki I. (0–1) a 7., Gréczi (0–2) a 35., Lorentz (1–2) a 81. percben
MESTERMÉRLEG
Dobos Barna:
– A hajrában talán benne volt, hogy a döntetlent elérhetjük, de kevés időnk maradt már, és nem tudtunk megfelelő helyzetet kialakítani.
Goran Kopunovics: – Vegyesek az érzéseim. Természetesen örülök a győzelemnek, ám szomorú vagyok a kihagyott helyzeteink miatt. Nagyon téved, aki azt hiszi, könnyű lesz tavasszal pontokat elvinni Dunaújvárosból. Bízom benne, hogy a fiatal csapat jövőre is a másodosztályban játszhat.

Forrás: dunaújváros online