Forrás: dunaújváros online

Egy lesgyanús és egy potyagóllal szenvedett 2-0-s vereséget a Vác elleni hazai bajnokin a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata az NB II tizenhetedik fordulójában. A vendégek sajnos jobbak, pontosabbak voltak, így megérdemelten vitték el a pontokat a Dunaújvárosi Stadionból.

Az elmúlt héten a Siófok ellen vereséggel mutatkozott be a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata, melyre most újabb nehéz feladat várt még akkor is, ha a pillanatnyilag kieső helyen álló Vácot fogadta a Dunaújvárosi Stadionban. A találkozó előtt a két gárda között mindössze hat pontnyi volt a különbség, vagyis mindkét fél számára igen komoly téttel bírt az összecsapás.

DSC_2158

 

Ennek megfelelve nem estek egymásnak a csapatok, de jó volt látni, hogy a múlt heti összecsapáshoz képest magabiztosabban mozogtak a dunaújvárosi fiatalok, de fölénybe nem kerültek. A vendégek támadásaikat főként a jobb oldalukon vezették, melyekből három sarokrúgást alakítottak ki a 12. percben. Dánielt dolgoztatták meg a váciak, majd az első negyedóra végén Huszárik szabadrúgása után Szellák lőtt 20 méterről, melyet Palásthy könnyen védett. A 23. percben a sokadik jobboldali szögletet követően nem sikerült felszabadítaniuk a hazai védőknek, akik között a lesgyanús helyzetben lévő Tányéros közvetlen közelről passzolta a kapuba a labdát (0-1). Középkezdés után szinte azonnal növelhette volna előnyét a Vác, ha Rása egy kicsivel megfontoltabban céloz.

DSC_2159

 

Dánielnek kétszer egymás után kellett beavatkoznia. Először Zsolnai lövésénél, majd egy újabb jobboldali beívelés utáni fejesnél. Dobos Barna kettős cserével reagált a látottakra, melyet követően szerkezetet váltott a hazai együttes, melyhez eredményesség sajnos nem párosult. Fordulás után Tóth Tibor futott el jól a jobb oldalvonal mellett, beadására Huszárik ért oda, de lövése elkerülte a kaput. Két perccel ezt követően hihetetlen potyagólt kapott a hazai csapat. Megismételt szögletet végezhetett el a Vác, melyre rosszul mozdult ki kapujából Dániel, majd a továbbszálló labda az üresen álló és alaposan meglepődött Tóth Ferenc fejéről pottyant a gólvonalon túlra (0-2).

DSC_2143

 

 

A folytatásban az apró szabálytalanságok miatt nem alakult ki folyamatos játék, amely a színvonalnak sem tett jót. A 76. percben hosszú idő után sikerült helyzetet kialakítani a vendég kapunál. Ekkor a váci felszabadítás nem sikerült, mivel a labdával a játékvezetőt találták telibe, mely Huszárikhoz pattant, aki 19-20 méterről a jobb oldali kapufát találta el. A maradék időben a vendégek magabiztosan tartották előnyüket, akik joggal vihették magukkal három bajnoki pontot.

DUNAÚJVÁROS PASE–VÁC FC 0–2 (0–1)
Dunaújváros, 350
néző. Vezette: Lovas László (Kiss Balázs, Máyer Gábor)
DUN
AÚJVÁROS: Dániel – Barnucz, Lorentz, Hajdók, Vitos (Rosta, 31.) – Koval, Huszárik – Tamaskó (Kercsó, 31.), Szellák, Tóth T. – Maka (Ásványi, 64.). Vezetőedző: Dobos Barna
VÁC:
Palásthy – Hegedűs, Tóth F., Tányéros, Németh G. – Tóth Barnabás, Rása – Zsolnai, Rusvay (Magos, 71.), Csirszki (Majoros, a szünetben) – Tóth Barna (Frank, 23.). Vezetőedző:Nagy Tibor
Gólszerző:
Tányéros (0–1) a 23., Hajdók (öngól, 0–2) az 53. percben
MESTERMÉRLEG
Dobos Barna:
– Sajnos két pontrúgást nem tudtunk kivédekezni, ez eldöntötte a három pont sorsát. Mindenképpen meg kell említenem, hogy ez már a második olyan mérkőzés, amikor nem kapjuk meg a szabályok szerint járó védelmet a játékvezetőktől.
Nagy Tibor:
– Megérdemeltük a három pontot, de a játékunkon bőven van mit javítanunk. Ma mindenáron győznünk kellett, és ez a súly nyomta a srácokat. Helyenként voltak jó dolgaink, de több rossz döntést hoztunk, ezen kell javítanunk.