Forrás: dunaújváros online

Hiába tudott fordítani a Dunaújváros, a véghajrát jobban bíró Balmazújváros vitte a három bajnoki pontot, akik így megelőzték a hazaiakat a bajnoki pontvadászatban.

Hatalmas hazai lehetőséggel kezdődött a találkozó. Jobb oldali beívelést követően Tóth maradt teljesen tisztán a hosszú saroknál, de fejesében nem volt elég erő. A 8. percben a vendégek végezhettek el pontrúgást, mely veszélyesen tekeredett az ötösön belülre, majd a labda több fejet érintve gurult ki az alapvonalon túlra. A következő helyzet is rögzített állás után alakult ki. Huszárik beívelésére Koval érkezett lendületből, akinek a hátáról pattant kapu mellé a labda.

Az első negyed óra elteltével Vajda előtt adódott lehetőség, szerencsére jól zárta a sarkot Dániel. A vendég fölényt az 5-0-ás szögletarány, majd a vezető gól támasztotta alá, melyet Kovács egy nagy bedobást követően szerzett, aki fordulatból lőtte ki a hosszú alsó sarkot (0-1). A következő percek csendes játszadozása után egy kipattanót gyűjtött be a kapu torkában Tóth, aki fordulás után talált a kapuba (1-1). Koval cselei érdemelték ki a közönség tapsát, majd Dániel, aki a 35. percben védet szépen. Hazai kontra végén passz helyett Rosta emelt kapu mellé, míg a félidő hajrájában Keglovics 20 méterről próbálkozott. Fordulás után Dániel „páncéljáról” pattant szögletre a labda, aki a beívelés után Bor fejesét ölelte magához. A következő percekben bátor játékot láttunk a hazaiaktól, akik fokozatosan átvették a játék irányítását. Sigér távolról leadott lövése kerülte el a kaput, majd az 59. percben Bor veszélyes helyről elvégzett szabadrúgása akadt el a sorfalban.

DSC_2113

A két vendég lehetőség után ismét a Balmazújváros lett a kezdeményezőbb, így többen fellégeztek, amikor Virág életerős lövése kerülte el a bal oldali kapufát.  A hullámzó játékból a hazai csapat jött ki jobban. Tóth erőszakos labdaszerzését követően Keglovics nem hagyta lebirkózni magát, aki 18 méterről remekül lőtte ki a hosszú alsót (2-1). A vezetést megszerző Dunaújváros fiataljai a 80. percig bírták a vendégek nyomását. Ekkor Vajda átlövése csúszott Dániel kezét érintve a kapuba (2-2). Kercsó elfutása volt szépségdíjas, aki kisodródva még kapura is lőtt, majd Koval fejesgólját lökés miatt nem adta meg – jogosan – a játékvezető. Ezt bánhattuk, hiszen ismét Vajda szánta el lövésre magát, aki a kilőtte a pókot a felső sarokból (2-3), ezzel megszerezve csapatának a győzelmet.

DSC_2139

DUNAÚJVÁROS PASE–BALMAZÚJVÁROS 2–3 (1–1)
Dunaújváros, 200 néző. Vezette: Barna Gábor (Kis Zoltán, Szvetnyik Bence)
DUNAÚJVÁROS: Dániel – Tamaskó, Hajdók, Lorentz, Rosta (Ásványi, 90.) – Koval, Huszárik, Szellák, Keglovics – Tóth T., Kercsó (Vajda D., 87.). Vezetőedző: Dobos Barna
BALMAZÚJVÁROS: Gazsi – Karikás, Papp F., Kiss L., Virág – Sigér (Belényesi, 78.), Kónya, Kovács Á. T. – Vajda S., Pintér N. (Fekete Á., 70.), Istenes (Bor, a szünetben). Vezetőedző:Feczkó Tamás
Gólszerző: Kovács Á. T. (0–1) a 20., Tóth T. (1–1) a 27., Keglovics (2–1) a 69., Vajda S. (2–2) a 80., Vajda S. (2–3) a 88. percben
MESTERMÉRLEG
Dobos Barna:
– Közel álltunk a győzelemhez, de a mérkőzés hajrájában nagy egyéni hibákat vétettünk, ezért nem csak a győzelem, a pontszerzés is meghiúsult.
Feczkó Tamás: – Izgalmas, változatos mérkőzés volt, mindkét csapat szívét-lelkét kitette a pályára. Nagy öröm, hogy végre berúgtuk a helyzeteinket.