Forrás: dunaújváros online

Hiába került hátrányba már az első félidőben, remekül küzdött, s végül bravúros, 1-1-es döntetlent ért el Sopronban a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata.

Négy, vereséggel zárult hazai mérkőzés után első idegenbeli összecsapását játszotta a Dunaújváros, mégpedig a tabella 8. helyén álló Sopron otthonában. Mint azt előzetesen Dobos Barna több esetben nyilatkozta, most sem lehet más célja együttesének csak az, hogy tisztességgel helyt álljon. A másik oldal vezetőedzője, vagyis a héten szerződését meghosszabbító Supka Attila nyilatkozatából kiderült, hogy mindenképp győzni szeretnének, de ehhez az kell, a fiatal, küzdős Dunaújváros ellen lehetőleg minél hamarabb megszerezzék a vezetést, máskülönben vért kell majd izzadniuk a sikerért. Mint a találkozó során bebizonyosodott, igaza lett a hazai mesternek, ugyanis hiába birtokolta többet a labdát a hazai csapat, a vezetést nem sikerült megszerezniük. Ennek oka az volt, hogy Dobos Barna csapata remekül szervezte meg a védekezését, lezárta a területeket, harcosságban felvette a kesztyűt a hazaiakkal szemben, és a kapu előterébe jutó passzokat hibátlanul hatástalanította kapusunk.

749140968

Képek: DO-archív

A 38. percben, amikor a Sopron megszerezte a vezetést, mégis bosszankodhatott az újváros. Egy ártatlannak tűnő szituációból történt mindez, amikor Dániel futott ki a kapujából, és a vele szembe jövő hazai támadó, aki egyébként a labdába bele sem ért, elesett a büntetőterületen belül. A játékvezető, az asszisztens véleménye alapján 11-est ítélt. Kapacina állt a labda mögé, aki nem hibázott (1-0). A fordulás után pontrúgásból szinte azonnal egyenlített az alig 20 év átlag életkorú Dunaújváros. Huszárik állt a labda mögé, aki jól tekert a kapu hosszú oldalába (1-1). A folytatásban mindkét oldalon akadtak helyzetek, a Sopron fölénye azonban meddőnek bizonyult, így a lefújás pillanatában a piros-fehérek örülhettek az idei első bajnoki pontjuknak.

Dobos Barna (vezetőedző, Dunaújváros): – Gratulálok csapatomnak, hiszen megérdemelten szereztünk egy pontot. Ez a jó védekezésünknek köszönhető. Ami azonban sajnálatos, hogy az első félidőben, egy egyértelműen hibás játékvezetői döntés miatt igazságtalanul kerültünk hátrányba. Ami azonban becsülendő, hogy az alig 20 éves átlag életkorú csapat egyenlíteni tudott, ezzel megszerezve az egy pontot. Le a kalappal a fiúk előtt.

 

Swietelsky-Soproni VSE – Dunaújváros PASE 1-1 (1-0)

Swietelsky-Soproni VSE: Baracskai Roland (Tihanyi Olivér a 67. percben) – Holdampf Gergő, Batizi-Pócsi Balázs (Grabant Bence a 81. percben), Tóth Martin (Zamostny Balázs az 54. percben), Jancsó András, Fazakas Géza, Rácz Barnabás, Szabó László, Jovetic Aleksandar, Heinrich Márk, Kapacina Valér. Vezetőedző: Supka Attila.

Dunaújváros PASE: Dániel Csaba – Abért Bence Zsolt (Bun Roland a 85. percben), Hajdók Gábor, Lorencz Márton, Koval Viktor, Vajda Dávid, Huszárik Zsolt, Szellák Soma (Maka Alex a 62. percben), Keglovics Bence (Rosta Levente a 88. percben), Tóth Tibor, Kercsó Bence. Vezetőedző: Dobos Barna.