Forrás: dunaújváros online

Már az első percben hátrányba került, s bár végig becsülettel küzdött, végül 3-1-es vereséget szenvedett az NB I-be jutásért harcoló Zalaegerszeg ellen a DPASE labdarúgó csapata.

Az elmúlt fordulóban balszerencsés vereséget szenvedő Dunaújváros az NB I-be igyekvő ZTE csapatát fogadta a Dunaújvárosi Stadionban. A mérkőzés egyértelmű esélyese a vendég együttes volt, akik tíz helyezéssel és tizenkét bajnoki ponttal előzték meg Dobos Barna által irányított hazaiakat.
A hazai védelem már az első percben kapitulált, amikor a tizenhatoson belülre betörő csatárt szabálytalanul állították meg. A jogos büntetőt Daru magabiztosan értékesítette (0-1). A 7. percben Huszárik szabadrúgása után Koval elé került a labda, aki azt háttal a kapunak ollózva lőtte el, mely egy zalai védőről pattant tovább. A kontrából azonban a vendégek kerültek létszámfölénybe, ám elpuskázták a lehetőséget. A Dunaújváros fiatalos lendülettel és szemre is tetszően próbálta felvezetni támadásait, mellyel a tizenhatosig eljutottak, de ott nem sikerültek az utolsó passzok. Kissé megváltoztatta Dobos Barna csapata taktikáját azzal, hogy feljebb tolta a védekezést, és az ellenfelet már saját térfelén letámadta. A 20. percben Koval előretörése után vesztett labdából indult az egerszegi kontra, melynek végén Daru tört ziccerben kapura, de a kifutó Dániel lábbal, bravúrral hárított. A másik oldalon remek passzt kapott Keglovics, de az asszisztens szerint lesen lépett ki védője mellől.

DSC_2226

 

Az első félóra végén veszélyes helyről végzett el szabadrúgást a ZTE, de túlkombinálták, és les lett a vége. A folytatásban pontrúgásokból próbált közelebb férni a tizenhatoshoz a Dunaújváros, de a vendég védelem stabilan állt a lábán. Dániel hárított egy távoli lövést, majd Hajdók csúsztatott alig kapu mellé. A bekapott gyors gólellenére egyenrangú partnere volt az első félidőben a hazai csapat Csank János csapatának. Tóth bátor vállalkozásával indult a második félidő, melyre azonnal válaszolt a csereként beállt Városi, aki nem sokkal tekert a bal felső sarok mellé. Két perccel később a jobb oldalról elvégzett szabadrúgás végén az üresen álló Forgács bólintott mellé, válaszként a Tamaskó beadását megcsúsztató Tóth nézett labdája után szomorúan, amely a felső léc fölött hagyta el a játékteret. Az 55. perc újabb vendég gólt hozott. Pontrúgás után a védők mögé került labdát Forgács fejelte le, melyet bravúrral védett Dániel, de a kipattanót az egyedül álló Forgács betuszkolta a hálóba (0-2).

DSC_2261

 

A ZTE a biztos vezetés birtokában lelassította a játékot, majd Daru Bencéért kellett izgulni, aki a levegőben úszó Dániellel ütközött, majd a gyepen maradt, majd a sportszerű dunaújvárosi szurkolótábor tapsa alatt hordágyon kellett levinni. A 74. percben ismét büntetőhöz jutottak a vendégek, miután Koval kézzel ért a labdába, de Wittrédi a kapufát találta el. Tóth harcolt ki szabadrúgást 20 méterre a vendég kaputól, de Lorencz pontatlanul célzott. Polácsek beállása hozott némi színt a hazaiak játékába, aki kétszer is befűzte a zalaegerszegi védelmet. A győzelmet végül Wittrédi biztosította be, aki a felső lécről levágódó labdát fejelte Dániel kapujába (0-3). Két perccel a vége előtt Városi bombáját ütötte szögletre Dániel, majd a háromperces hosszabbítás végén jogosan örültek hazai tizenegyesnek a kitartó szurkolók, melyet Koval magabiztosan értékesített. A becsülettel játszó hazaiak végig küzdöttek, de végül a papírforma érvényesült (1-3).

Dunaújváros PASE – ZTE 1-3 (0-1)

Dunaújváros PASE: Dániel Csaba – Hajdók Gábor, Koval Viktor, Lorencz Márton, Tamaskó Ádám, Keglovics Bence (Maka Alex a 83. percben), Huszárik Zsolt (Vajda Dávid a 61. percben), Rosta Levente, Tóth Tibor, Szellák Soma (Polácsek Patrrik a 71. percben), Kercsó Bence. Vezetőedző: Dobos Barna

ZTE: Kovács Dániel, – Forgács András, Szakály Attila, Szalkai Róbert (Wittrédi Dávid az 58. percben), Babati Benjamin, Gyagya Attila Lehel, Króner Martin, Horváth Roland (Városi Viktor a 46. percben), Daru Bence (Ekker Milán a 66. percben), Bedi Bence, Nagy Tamás. Vezetőedző: Csank János

MESTERMÉRLEG
Dobos Barna:
– A lehetőségekhez képest fiatal és rutintalan csapatom helytállt, tovább kell dolgoznunk, hogy fejlődjünk, mert még az út elején járunk. A jövő csapatát építjük, hibáink fiatalságunknak tudhatók be.
Csank János:
– A szezon leggyengébb játékát nyújtottuk, egy-két játékosom formán kívül volt. A tanulságokat le kell vonnom. Harcosabbnak, vagányabbnak kell lennünk.