Forrás: dunaújváros online

Hazai környezetben, a Szolnok ellen folytatja az NB II-es pontvadászat küzdelmeit a DPASE labdarúgó csapata, mely pontszerzésben bízva várja újabb bajnoki találkozóját.

A Sopronban elért 1-1-es döntetlen után hazai környezetben lép pályára hétvégén a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata, mely szombaton este hat órától a Szolnok együttesét látja vendégül a Dunaújvárosi Stadionban. A mérkőzés előtt a szolnokiak mindössze egyetlen helyezéssel és egy ponttal előzik meg a mieinket, ám ennek ellenére is a vendégek számítanak az összecsapás esélyeseinek, akik nyilván a három pont megszerzésének reményében lépnek pályára. Tisztában van ezzel csapatunk vezetőedzője, Dobos Barna is, aki szerint ahhoz, hogy tanítványai megismételjék a Sopronban elért bravúrjukat, a lehető legjobb teljesítményre lesz szükség a csapat minden pályára lépő tagjától.
Mint azt a DPASE vezetőedzője elmondta, a kéthetes bajnoki szünetben sokat gyakoroltak, két edzőmérkőzést is játszottak, melyek ismételten felhívták a figyelmet azokra a játékelemekre, amelyekben fejlődniük kell.

Sajtó 04.01.

Kép: DO-archív

“A soproni 1-1 után volt időnk magunkkal foglalkozni, a fizikai és technikai munka mellett két felkészülési találkozón is pályára léptünk. A Puskás Akadémia elleni 0-5-ös, valamint a Sárszentmiklós elleni 1-1-es eredmény megmutatta, hogy védekezésben és támadásban is van még feladatunk, s bár az is igaz, hogy egyre több lehetőséget tudunk kidolgozni a mérkőzéseinken, ahhoz, hogy végre meccset tudjunk nyerni, jó lenne végre kapott gól nélkül lehozni egy találkozót. Ez tavasszal sajnos még nem sikerült, de azon dolgozunk, hogy végre ezt is meg tudjuk valósítani. A Szolnok elleni mérkőzés érdekesnek ígérkezik, mert ellenfelünk számára rendkívül fontos lenne a győzelem megszerzése, ugyanakkor mi is bravúrra készülünk, bár ahogy eddig, úgy ezúttal is aktuális vetélytársunk számít az esélyesebbnek. Nekünk azonban csak magunkkal kell foglalkoznunk, olyan fegyelmezett játékot kell bemutatnunk, mint tettük azt Sopronban, jó lenne, ha tudnánk javítani a labdabirtoklási arányunkon, s ezzel együtt a támadásaink minőségén, míg védekezésben végig nagy koncentrációval, az egyéni hibákat elkerülve kell játszanunk. Az esélyek a vendégek mellett szólnak, de a maximum közeli teljesítménnyel mi is képesek lehetünk a bravúrra, s természetesen ennek reményében várjuk a szombati összecsapást” – árulta el Dobos Barna vezetőedző.