Forrás: dunaújváros online

A bajnoki tabella hetedik helyén álló Szeged ellen lép pályára szombaton délután az NB II-es pontvadászat 24. fordulójában a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata.

Kétgólos vereséget szenvedett a bajnokság legutóbbi fordulójában a listavezető Gyirmót elleni hazai mérkőzésen a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata, mely jelenleg a tizennegyedik helyen áll az NB II-es pontvadászat tabelláján. Dobos Barna fiatal együttesére a hétvégén újabb komoly feladat vár, ugyanis szombaton délután öt órától a hetedik helyezett Szeged ellen kell pályára lépnie. A találkozóra a szegedi stadion felújítási munkálatai miatt Gyulán kerítenek sort a csapatok, s ahogy a tavaszi idény eddigi összes mérkőzésén, úgy ezúttal sem a mieink számítanak az esélyesebbnek.

fotó 1

A szegediek nem kezdték túl jól a bajnokság második szakaszának küzdelmeit, ám az utóbbi időben egyre javuló formát mutatnak, amit az is jelez, hogy legutóbbi négy mérkőzésükből kettőt is megnyertek, s egy döntetlen mellett egy vereséget szenvedtek el, így magabiztosan tartják helyüket a NB II középmezőnyében. A DPASE fiataljainak ezért nem is lehet más célja ezúttal sem, mint a tisztes helytállás, amire a szakvezetés szerint csak stabil védekezéssel, s a közelmúlt meccseihez képest kreatívabb támadójátékkal lehet esélye a mieinknek.

749140968

“Mint minden mérkőzésen, úgy ezúttal is szeretnénk a lehető legjobban helyt állni, még úgy is, hogy a találkozó esélyese a szegedi csapat. Nagyon fontos lesz védekezésünkben az, hogy elkerüljük az egyéni hibákat, melyekből a Gyirmót ellen is adódott sajnos, s melyekből gólokat kaptunk, mert kapott találat nélküli meccset csak tökéletesen védekezéssel tudunk lehozni. Sajnos Keglovics Bence és Lorentz Márton is kisebb sérüléssel bajlódik, így hiába alapembereink, az ő játékuk egyelőre még kérdéses. Bárhogy is állunk azonban fel a szombati mérkőzésen, tudásunk legjavát szeretnénk nyújtani, s titkon abban is bízunk, hogy ez elég lesz a pontszerzéshez.” – fogalmazott Dobos Barna, a DPASE vezetőedzője.