Forrás: dunaújváros online

A tabella ötödik helyén álló Csákvár otthonában folytatja a másodosztályú bajnokság küzdelmeit szombaton este hét órától a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata.

Egymás után két mérkőzésen is pontot tudott szerezni a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata, mely a Sopronban elért 1-1 után a Szolnok elleni hazai összecsapáson is jól küzdött, s megérdemelten ért el bravúros döntetlent. Dobos Barna együttesére a hétvégén újabb nehéz feladat vár, ugyanis szombaton este hét órától az ötödik helyezett Csákvár otthonában kell pályára lépnie a dunaújvárosi fiataloknak, újra egy olyan találkozón, melyen nem csapatunk az esélyes.
A csákváriak kiválóan szerepelnek az idei szezonban, bár a legutóbbi meccsüket elveszítették a Mezőkövesd ellen, előtte két döntetlen mellett kétszer is győzni tudtak, így mindössze hat pontra állnak a feljutást jelentő második helytől. A két gárda őszi mérkőzése után a mieink örülhettek az 1-0-s győzelemnek, ám ahhoz, hogy ez most is így legyen, nagyon komoly bravúrra lenne szüksége DPASE labdarúgóinak, ám mint azt Dobos Barna vezetőedző elmondta, egész héten azért dolgoztak, hogy tovább javuljanak, s bár a papírforma hazai sikert ígér, nem mondtak le a pontszerzésről.

fotó 04.07

fotó: Zsedrovits Enikő

“A Szolnok elleni összecsapáson megvoltak a lehetőségeink arra, hogy megszerezzük első tavaszi győzelmünket, ám nem tudtunk jól gazdálkodni a helyzeteinkkel, így egy pontot tudtunk itthon tartani. Ennek is nagyon örültünk azért, ugyanakkor a kihagyott helyzetek miatt volt bennünk némi hiányérzet, hiszen az egy pontból lehetett volna három is. Szombaton egy olyan csapathoz látogatunk, mely jól szerepel idén, különösen hazai pályán veszélyes, ezért egyértelműen a Csákvár számít a meccs esélyesének. A mi célunk nem változott az első tavaszi forduló óta, edzésről edzésre, meccsről meccsre szeretnénk fejlődni, minden mérkőzésünkből kihozni a maximumot, s emellett persze örülnénk az újabb pontszerzésnek, ami komoly bravúrt jelentene. A szombati összecsapáson fegyelmezetten, jól kell védekeznünk, míg támadásban oda kell figyelnünk a lehetőségeink kihasználására, s ha ezeket sikerül megoldanunk, akkor nem elképzelhetetlen, hogy sorozatban harmadik mérkőzésünkön is pontot tudunk szerezni” – fogalmazott a DPASE vezetőedzője.

Amennyiben sikerült volna nyernünk a múlt héten a Szolnok ellen, eléjük kerülhettünk volna a bajnoki tabellán. A legutóbbi két mérkőzés eredményétől javult az önbizalmunk. Még kilenc forduló van hátra a bajnokságból, ezeken jó lenne minél eredményesebben szerepelni. Az elmúlt két mérkőzésen mutatott játékunk jó alap lehet a folytatáshoz – fogalmazott Tóth Tibor a játékosok nevében.