Forrás: dunaújváros online

Egymás után második bajnokiján sikerült pontot szereznie a Dunaújváros PASE labdarúgó csapatának, mely 1-1-es döntetlent ért el a Szolnok elleni hazai összecsapáson, s az eredmény annak ellenére is dicséretes, hogy rendkívül fiatal együttesünk a mérkőzés nagyobbik részében emberelőnyben játszhatott.

A Sopronban elért 1-1-es döntetlen után azokat a szolnokiakat látta vendégül a Dunaújváros, akik a forduló előtt mindössze egyetlen helyezéssel és egy ponttal előzték meg Dobos Barna labdarúgóit. A vendégek az összecsapás esélyeseként a három pont megszerzésének reményében léptek pályára, melyben három egykori dunaújvárosi játékos – Villám, Urbin és Nagy – kezdőként kapott szerepet Csábi József vezetőedzőtől. Szellák lövéssel indult a találkozó az első hazai szöglet végén, de az alaposan fölé szállt, majd Vajda szabadrúgása csúszott el a lábak mellett. A 11. percben Nagy sarokrúgása után pattant hazai fejről kapu mellé a labda, majd az ellentámadásból hatalmas ziccer adódott Keglovics előtt, aki már csak a kapussal állt szemben, de Somogyi elvetődve védett. A Szolnok beívelésekből próbálkozott, de a hazai védők jól terelgették ki a labdákat, és a lestaktika is működött. A 22. percben Keglovics tört be határozottan a vendég tizenhatoson belülre, akit Fritz csak szabálytalanul tudott megállítani. Őt a játékvezető azonnal ki is állította, majd a jogos büntetőt Koval magabiztosan értékesítette (1-0).

Fotó 1

Tíz percig örülhettünk az előnynek, hiszen a tíz emberre fogyatkozott vendégek szinte a semmiből egyenlítettek, amikor Nagy szögletét Gajdos fejjel csúsztatta a hosszú sarokba (1-1). Koval szabálytalankodása hozta ismét nagy lehetőséghez a vendégeket, akik a kapuval szemből, 22-23 méterről végezhettek el szabadrúgást, melyet a sorfal blokkolt. Tóth és Kovács kaptak kakaskodásért sárga lapot, majd ismét Koval volt a főszereplő, aki remekül csúsztatta meg a beívelt labdát, de ezt hárította a szolnoki hálóőr. A félidő végére kemény párharcokat láthatott a közönség, melyeket a játékvezető nem mindig jól ítélt meg. Fordulás után is folytatódott a kemény ütközések sora, melynek első áldozata Abért volt, majd a vendég kapus, Somogyi akarta levenni Szellák fejét. Az emberhátrányban játszó Szolnok bátran ment előre, melyet az öt perc alatt elvégzett három szöglet bizonyított, míg a hazaiak nem tudták megtartani a labdát. Miután kissé megnyugodtak a kedélyek, láthattunk szép hazai labdakihozatalokat, vagy egyéni megmozdulásokat, de a gólszerzési lehetőség Urbin előtt adódott, aki képes volt kihagyni – egyedül állva, szemben a kapuval – a ziccert, amikor a jobb kapufa mellé tekert.

Fotó 2

A 60. percben sikerült beszorítani a vendégeket saját tizenhatosuk elé, de a kapura tartó lövéseket blokkolták a védők. Lorentz beadását fejelte le jól Tóth, de szöglet lett a vége, majd Szellák közeli perdítését védte reflexmozdulattal Somogyi. A több apró sérülés miatt akadozó játék tempója lelassult, majd Rokszin sárgult be, miután csúnyán elhúzta Vajda lábát. Már a 75. percben jártunk, amikor Huszárik szabadrúgását húzta le könnyedén a szolnoki kapus, majd Lorentz előtt adódott lehetőség, aki védőiről lefordulva kereste a lövés lehetőségét, melyet meg is talált, de kecsegtető helyzetből fölé lőtt. A vége előtt hét perccel Tóth tartotta, majd passzolta jól a labdát, amely Tamaskó elé került, de ő nem tudta a kapus mellet azt elgurítani. A 90. percben a Szolnok puskázott el egy lehetőséget, majd a hosszabbításban több gólhelyzet egyik csapat előtt sem adódott, így maradt a pontosztozkodás.

DUNAÚJVÁROS–SZOLNOKI MÁV 1–1 (1–1)
Dunaújváros
, 300 néző. Vezette: Takács Tamás (Szpisják Zsolt, Medovarszki János)
DUNAÚJVÁROS: Dániel Cs. – Lorentz, Koval, Hajdók, Huszárik – Abért (Tamaskó, 61.), Szellák, Vajda D. – Kercsó (Kozma M., 92.), Tóth T., Keglovics (Polácsek, 84.). Vezetőedző:Dobos Barna
SZOLNOK: Somogyi Cs. – Villám, Kovács O. (Papp Sz., 63.), Vermes, Fritz – Kenderes, Lőrinczy (Balajti, 83.), Nagy I. (Zsdrál, 61.) – Gajdos, Urbin, Rokszin. Vezetőedző: Csábi József
Gólszerző: Koval (11-esből, 1–0) a 23., Gajdos (1–1) a 31. percben
Kiállítva: Fritz (buktatta a gólhelyzetben kilépő Keglovics Bencét) a 22. percben
MESTERMÉRLEG
Dobos Barna:
– Nagyon közel álltunk a győzelemhez, különösen a kiállítás után. Sajnos nem tudtuk értékesíteni a ziccereinket, de biztató, hogy több helyzetet is kialakítottunk, és szereztünk egy pontot.
Csábi József: – Korán ember- és gólhátrányba kerültünk, ezt követően sokat dolgoztunk, tíz emberrel is szerettük volna megnyerni a meccset. Sajnos sokadszorra sem jött össze, emiatt nagyon bosszús vagyok.