Forrás: dunaújváros online

Igazolta a papírformát a másodosztályú bajnokságot vezető Gyirmót, mely 2-0-ra nyert a DPASE labdarúgói ellen a Dunaújvárosi Stadionban lejátszott mérkőzésen ma este.

A Csákvár elleni vereséget követően a listavezető, és a bajnoki címre abszolút esélyes Gyirmót együttesét fogadta a Dobos Barna által irányított újváros. Lendületesen indult az összecsapás, ahol a játék irányítását megpróbálta azonnal magához venni Bene Ferenc alakulata. A Dunaújváros a saját térfelére visszahúzódva zárta le a területet, majd a megszerzett labdákkal lódult előre. Balogh próbálkozása kerülte el a kaput a 7. perc elején, míg a túloldalon Kercsó cselei, majd Keglovics fejese érdemelt tapsot. Máté a tizenhatos vonaláról célozta meg a jobb alsót, majd a következő percben ugyancsak ő került helyzetbe, de már nem hibázott. Ezúttal a jobb alsó sarkot választotta (0-1).

DSC_2335

A Gyirmót a folytatásban többet birtokolta a labdát, beszorítva a hazaiakat saját térfelükre. Az első negyedóra végén Dánielnek volt szüksége bravúrra, hogy megmentse a góltól kapunkat. Ez azonban az újabb vendég támadás után nem sikerült. Ekkor Bori ívelt középre, de a menteni akaró Lorencz testéről a labda befelé pattant (0-2). A középkezdés utáni hazai támadásnál Kercsót könyökölte le Bori, de a lap elmaradt. A 27. percben veszélyes helyről végzett el szabadrúgást a vendégcsapat, melyet sikerült tisztázniuk védőinknek, majd a locsolórendszer adott lehetőséget a pihenésre, amely meglepetésszerűen indult be az újvárosi kapu mögötti sávban.

A kisebb kényszerszünet jót tett a hazaiaknak, akiknek sikerült feljebb tolniuk játékukat, így a félidőből hátralévő időben a labdával is többet találkoztak. Fordulás után ismét a védekezésre kellett nagy hangsúlyt fektetni, melyet védőink sikerrel megoldottak. Az 53. percben sikerült egy megszerzett labdával meglódulni, de Tóth átadásba jó ütemben lépett be Bori, aki ezzel megakadályozta a hazai kontrát. A labdát többet birtokló Gyirmót hiába tartotta nyomás alatt fiataljainkat, ezt a fölényét nem tudta helyzetekre váltani a rendkívül fegyelmezetten visszazáró játékosainkkal szemben. Vass Patrik közvetlen közelről nem találta el a labdát, míg labdaszerzés után Keglovics szólója érdemel említést, azonban a kapu elé érkezve elfogyott az erő a támadásból. A találkozó tempója a folytatásban sajnos lassult, ezzel eltelt bő negyedóra helyzetek nélkül.

DSC_2341

Az egyetlen feljegyezhető momentum Völgyihez fűződött, aki szögletből tekert a felső léc tetejére, majd olyan fullasztó porréteget fújt a szél a pálya fölé, mintha köd szállt volna le. A 80. percben láthattunk ismét labdarúgásra hasonlító jelenetet egy gyirmóti akciónál, amikor Paku lőtt a felső léc fölé, majd Máté fejesét fogta könnyedén Dániel. Ettől egy kissé megélénkült a meccs, melynek 86. percében óriási helyzetet alakított ki a Dunaújváros. Szépen fejlődött fel az akció a jobb oldalon, aminek végállomása Tóth volt, aki nagy erővel találta telibe a jobboldali kapufát. A hetedik vendégszöglet majdnem újabb gólt eredményezett. A beívelésre az egykoron Dunaújvárosban játszó Szekeres érkezett, de fejesét nagy bravúrral, szinte a gólvonalon ölelte magához Dániel. A Gyirmót ezzel tovább növelte esélyét az első osztályba jutásra, míg a Dunaújváros a védekező munkáért érdemel dicséretet.

DUNAÚJVÁROS–GYIRMÓT FC GYŐR 0–2 (0–2)
Dunaújváros, 300
néző. Vezette: Kiss Norbert (Kis Zoltán, Szvetnyik Bence)
DUNAÚJVÁROS: Dániel Cs. – Lorentz (Rosta, 89.), Koval, Hajdók, Tamaskó – Vajda D., Abért (Kozma M., 86.) – Kercsó, Szellák (Polácsek, 77.), Keglovics – Tóth T. Megbízott edző: Lőrincz Emil
GYIRMÓT: Rusák – Bori, Szekeres A., Balogh B. (Nagy S., 60.), Völgyi – Kiss M., Horváth A. – Vass P., Beliczky (Paku, 66.), Simon Attila (Tóth N., 78.) – Máté J. Vezetőedző: Bene Ferenc
Gólszerző: Máté J. (0–1) a 12., Lorentz (öngól, 0–2) a 19. percben
MESTERMÉRLEG
Lőrincz Emil:
– Megérdemelten győzött a Gyirmót, az első félidőben sajnos rosszul védekeztünk, egyéni hibákat követtünk el a góloknál. Utána rendeztük a sorainkat, méltó ellenfelei voltunk a listavezetőnek, volt gólszerzési lehetőségünk is.
Bene Ferenc: – Az első félidőben nagyon tetszetősen, korszerűen futballoztunk. Fordulás után sajnos visszaesett a csapat teljesítménye, ám így sem forgott veszélyben a győzelmünk.