Forrás: dunaújváros online

Az első félidőben még jól tartotta magát, ám a fordulás után már nem volt esélye Csákváron a DPASE labdarúgóinak, akik végül 4-0-s vereséget szenvedtek ma este.

Kellemetlenül szeles időben kezdődött el a Merkantil Bank Liga, vagyis az NB II-es labdarúgó bajnokság 22. fordulójának újabb összecsapása, amelyre két döntetlennel a háta mögött érkezett fiatal csapatunk a rutinos játékosokkal megtűzdelt Csákvárhoz. A hazaiak először az egykori dunaújvárosi Kocsis Gábor révén veszélyeztettek, akinek 14 méterről leadott lövését Dániel szögletre tornázta, majd egy perc múlva Bakos jobb oldalról beívelt szögletét Oldal centikkel fejelte a jobb sarok mellé. Az első fél óra végén Hajdók fejese bizonyult rövidnek, melyet Kocsis vállalt el kapásból, de a 20 méterről leadott lövés nem találta el kaput. A 34. percben született meg a hazaiak vezető gólja, amikor Oldal jó csellel ment el Tamaskó mellett, majd az alapvonalról pontosan passzolt vissza a középen érkező Kocsinak, aki közelről a kapu közepébe lőtt (1-0).

fotó csákvár

Fotó: DO-archív

A félidő vége előtt 4 perccel Rosta vállalt el lövést ballal, de az sajnos alaposan elkerülte Gróf kapuját. Fordulás után remekül kezdett a Csákvár, hiszen szinte a középkezdés után növelni tudták előnyüket. Baranyai robogott el a jobb oldalon, aki középre emelt, és az ötösön álló Molnár Tibor szép mozdulattal fejelt a jobb sarokba (2-0). Továbbra is a hazaiak maradtak fölényben, akik a dunaújvárosi védők bizonytalanságát próbálták meg gólra váltani, amikor Lőrincz majd Kocsis lőhetett a tizenhatoson belülről kapu irányába, de azok a bevetődő hátvédekről kipattantak. Az 58. percben azonban már az önfeláldozó védekezés is kevésnek bizonyult. Molnár Csaba remek cselsorozattal került helyzetbe, majd a szóló végén 15 méterről a hosszú sarokba bombázott (3-0). Ezzel azonban nem elégedett meg a Csákvár, és a 61. percben Bakos baloldali szögletét Lőrincz közvetlen közelről passzolta a hálóba (4-0).

A folytatásban Kocsisnak, majd Oldalnak akadt egy-egy helyzete, de mindkettőt hárította Dániel Csaba. Dobos Barna alakulata veresége ellenére sem csúszott lejjebb a tabellán, mivel a mögöttük álló Szigetszentmiklós és az Ajka is kikapott. A következő fordulóban, április 16-án 19 órakor nagy feladat vár majd fiataljainkra, hiszen a listavezető Gyirmót érkezik Dunaújvárosba.

AQVITAL FC CSÁKVÁR–DUNAÚJVÁROS PASE 4–0 (1–0)
Csákvár, 300
néző. Vezette: Botló Béla (Bozó Zoltán, Iványi István)
CSÁKVÁR: Gróf – Fényes, Dulló, Spandler, Baranyai Á. – Bakos Sz., Lőrincz (Bartos, 64.) – Molnár T. (Karacs, 71.), Molnár Cs. (Nyilasi, 76.), Oldal – Kocsis G. Vezetőedző: Toldi Gábor
DUNAÚJVÁROS: Dániel Cs. – Tamaskó, Koval, Hajdók, Huszárik – Vajda D., Szellák – Kercsó, Rosta (Maka, a szünetben), Keglovics – Tóth T. Vezetőedző: Dobos Barna
Gólszerző: Kocsis G. (1–0) a 34., Molnár T. (2–0) a 49., Molnár Cs. (3–0) az 58., Lőrincz (4–0) a 61. percben
MESTERMÉRLEG
Toldi Gábor:
– Nagyszerűen futballoztunk és mindez gólokban is megmutatkozott. Tudtuk, hogy csak akkor törhetjük fel a szervezett Dunaújváros védelmét, ha diktáljuk a tempót. Megtettük.
Dobos Barna: – Jobb játékosok alkotják a csákvári együttest, amely ennélfogva megérdemelten nyert.