Forrás: dunaújváros online

A bajnoki tabella utolsó helyén álló Ajka ellen lép pályára szombaton este hét órától a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata az NB II-es pontvadászat 27. fordulójában.

Finoman szólva sem úgy alakult a Dunaújváros PASE legutóbbi, soroksári vendégjátéka, ahogy azt együttesünk szakvezetése és játékosai eltervezték. A tavaszi szezon legjobb formában lévő csapata ellen egy félidőn keresztül jól tartotta magát Dobos Barna fiatal együttese, ám a második felvonásban átgázolt a mieinken a házigazda, mely végül 7-0-s győzelmet aratott. Labdarúgóink a hétvégén hazai környezetben javíthatnak, ugyanis szombaton este hét órától a sereghajtó ajka gárdáját látják vendégül a Dunaújvárosi Stadionban.

sajtó 1

Együttesünk szombati vetélytársa a tavaszi szezonban még nem nyert mérkőzést, három döntetlen mellett nyolc vereség rontja 2016-os mérlegét, így négy fordulóval a bajnokság vége szinte csodára lenne szükségük ahhoz, hogy meghosszabbítsák NB II-es tagságukat. Pedig a téli szünetben több olyan játékossal is erősítettek, akik a szezon első felében még nálunk játszottak, így szombaton Petneházi Márk, Sóron Tibor, valamint Czár Richárd is visszatér Dunaújvárosba, míg a kispadon az elmúlt két meccsükön már az egykori dunaújvárosi ikon, Lengyel Ferenc igyekszik tanácsokkal segíteni játékosait.

sajtó 2

Képek: DO-archív

Az ajkai csapat számára tehát rendkívül fontos a hétvégi mérkőzés, hiszen ha jövőre is a másodosztályban szeretnének játszani, úgy mindenképpen nyerniük kell a fiatal dunaújvárosi csapat ellen. Tisztában van ezzel Dobos Barna, a DPASE vezetőedzője is, aki abban bízik, hogy tanítványai nem követnek el olyan súlyos egyéni hibákat, mely az elmúlt két fordulóban 11 kapott gólt eredményezett, s visszatérnek ahhoz a fegyelmezett, stabil játékhoz, amivel a közelmúltban pontot, pontokat tudtak szerezni a Sopron, a Szolnok, vagy éppen a Szeged ellen.