Forrás: dunaújváros online

Az első félidőben még tartotta magát, de a másodikban hat gólt kapott, s végül 7-0-s vereséget szenvedett Soroksáron a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata.

Az előzetes esélylatolgatásokat követően hatalmas bravúrra lett volna szüksége a Dunaújvárosnak ahhoz, hogy a tavaszi szezonban szárnyaló Soroksár csapatától pontot, vagy pontokat raboljon. Fiataljaink azonban ezzel nem törődve fegyelmezett játékot produkálva bíztak a lehető legjobb eredmény elérésében. Dobos Barna újoncot avatott a találkozón, hiszen kezdőként a kapuban Késmárky Bence kapott szerepet. Ő talán nem látta, mi észrevettük, hogy a kezdő sípszó előtt nem sokkal leült a lelátóra a magyar válogatott csapatkapitánya, Dzsudzsák Balázs, aki 6. percben azt nézhette, hogy Fülöp adott remek tempójú passzt a balösszekötő helyen kilépő Korozmánnak, aki már csak a Dunaújváros kapusával nézett farkasszemet, ekkor azonban az asszisztens zászlaja lendült a magasba, aki lest jelzett.

kép1

Nem sokkal ezután Gohér jobb oldali szabadrúgását Keresztúri fejelte ki nem túl jó helyre, amit Peszmeg 25 méterről azonnal kapu felé lőtt, de labdája fölé szállt. A folytatásban tovább nőtt a hazaiak labdatartási fölénye, amely szögletekben is megmutatkozott. Ezek egyikét Gohér tekerte középre, de Keresztúri szépen fejelte ki a labdát a berobbanó, egykor Dunaújvárosban is megfordult Gengeliczki elől. Bajzát előtt adódott nagy lehetőség, aki a kapu torkából fordulásból próbálkozott, de szépen blokkoltak védőink. A félidő felénél sikerült először a hazai kapu közelébe jutni, de Kozma fejesét Holczer biztosan fogta. Fegyelmezett védekező játékunknak köszönhetően hiába volt szemmel látható a hazaiak fölénye, helyzetbe nem tudtak kerülni. A nyomást azonban a 40. percig sikerült bírni, csakúgy, mint az egy héttel ezelőtti meccsen. A rutinos Bajzát használta ki pontos lövéssel helyzetét, aki 10 méterről lőtt a hosszú sarokba (1-0).

kép2

Az első félidőt ez le is zárta, melyben a játékvezető két sárgalapos figyelmeztetést adott a hazaiaknak. Késmárky védéssel indult a második 45 perc, aki Korozmán fejesét hárította. Ezzel a lendülettel megindult a hazaiak rohama, akik 7 percen belül kétszer találtak be az újvárosi kapuba. A szünetben csereként beállt Mihály Dávid cselsorozatával bontotta meg védelmünket, aki az ötösről tüzelt, de azt bravúrral hárította Késmárky, a kipattanót viszont Bajzát 8 méterről, ollózó mozdulattal emelte a hálóba (2-0). A középkezdés után párperccel ismét a rutinos csatár veszélyeztetett, aki a felezővonaltól indulva jutott el a tizenhatos vonaláig, majd megpróbálta átemelni a labdát Késmárky fölött, de az centikkel a felső léc fölött hagyta el a játékteret. Az 56. percben született meg a hazaiak harmadik találata, amikor Gyepes tizenegyesből volt eredményes (3-0).

kép3

Képek: DO-archív

Kettős cserével próbált frissíteni Dobos Barna, de a fiúk nem úszták meg újabb kapott gól nélkül. Mihályt állították meg a védők a tizenhatos sarkánál, a szabadrúgást Gohér tekerte a bal alsó sarokba (4-0). A hazaiak legmagasabb védője, az egykori válogatott Gyepes Gábor felhőfejese kerülte el a jobb sarkot, majd a vége előtt 6 perccel Gárdos egy szépen kijátszott lehetőség végén gurított az üres kapuba (5-0). Ezzel azonban nem lett vége a vesszőfutásnak, hiszen Gengeliczki maradt üresen Gohér szabadrúgása után, aki hat méterre a kaputól nem hibázott (6-0). Jól jött volna megtört csapatunk számára a végét jelentő sípszó, hiszen az megmentette volna a fiúkat az újabb, hetedik találattól, melyet pontos passzok után Mihály pöckölt az alsó sarokba (7-0).

SOROKSÁR SC–DUNAÚJVÁROS PASE 7–0 (1–0)
Szamosi Mihály Sporttelep, 600
néző. Vezette: Gyarmati II Tibor (Szalai Balázs, Szécsényi István)
SOROKSÁR: Holczer – Fülöp N., Gyepes, Gengeliczki, Gohér – Peszmeg, Valencsik (Haris, 69.) – Csilus Á. (Mihály D, a szünetben), Huszák, Korozmán (Gárdos, 72.) – Bajzát.Vezetőedző: Lucsánszky Tamás
DUNAÚJVÁROS: Késmárky – Huszárik, Lorentz, Koval, Tamaskó – Kereszturi, Vajda D. – Abért (Keglovics, 62.), Szellák (Rosta, 62.) Kozma M. – Tóth T. Vezetőedző: Dobos Barna
Gólszerző: Bajzát (1–0) a 40., Bajzát (2–0) a 49., Gyepes (11-esből, 3–0) az 56., Gohér (4–0) a 67., Gárdos (5–0) a 84., Gengeliczki (6–0) a 86., Mihály D. (7–0) a 90. percben
MESTERMÉRLEG
Lucsánszky Tamás:
– Minden igényt kielégítően futballoztunk, s feltettük a koronát az elmúlt hetek eredménysorára. A bajnokságnak azonban még nincs vége, a folytatásban is hasonló teljesítményt várok.
Dobos Barna: – Minden mérkőzésünkön hasonló különbség lehetne a realitás, de eddig megúsztuk. Az első félidőben még megoldottuk a feladatot, egy óra elteltével azonban fejben elfáradtunk, és a remekül játszó hazaiak ezt maximálisan kihasználták.