Idén nyáron visszatért klubunkhoz az elmúlt évek meghatározó játékosa Csehi Tamás. Őt kérdeztük az újrakezdésről, a csapatról illetve a szezonbeli esélyekről.

Milyen érzésekkel tölt el, hogy visszatérhettél a nevelőegyesületedhez?

Nekem a hazám mindig is Dunaújváros volt, itt nevelkedtem és szép, sikeres éveket töltöttem itt. Kicsit rossz szájízzel mentem el az elmúlt félévre, mert én már nem terveztem, hogy másik klubba eligazolok. Örültem neki, hogy visszahívtak és, hogy ennek a csapatnak a csapatkapitánya lehetek.

Mi a véleményed a keretről?

7 hete dolgozunk, azóta folyamatos fejlődést látok a csapaton, de még nincs teljesen kész, mivel nagyon sok új játékos érkezett. Kell még idő, amíg összeszokik az együttes. Két-három rutinos játékos elférne még, mert ez egy nagyon fiatal dunaújvárosi csapat.

Mire lehet képes a csapat a bajnokságban?

Bravúrokra lenne szükség, hogy legelől tudjunk végezni. Ez maximális odafigyelést igényel, de véleményem szerint nem lehetetlen. Nagy potenciál van a fiatalokban, de még idő kell nekik és ezért vagyunk mi itt idős játékosok, hogy segítsük a fejlődésüket. Alázattal dolgozik mindenki, ezért szép sikereket érhetünk el. Idővel szeretnénk visszajutni az NB2-be. 

csehi