Megtartotta klubunk a 2016-17-es szezon első sajtótájékoztatóját a Budafok elleni bajnoki meccs előtt három nappal. Az első kérdés a felkészülést érintette amelyhez kapcsolódóan Dobos Barna a Dunaújváros vezetőedzője a következőket mondta:

,, A felkészülés hatodik, egyben utolsó hetében járunk, nyolc felkészülési mérkőzést játszottunk vannak még kérdőjelek a kezdőcsapattal kapcsolatban, de kezd összeállni. Támadásban és védekezésben is sokat javult a csapatjátékunk, de természetesen mindkettőn kell még csiszolni.”

A játékoskeretben és a klubban történt változásokról bővebben beszélt a vezetőedző.

” A tavalyi kényszerhelyzetet követően az elmúlt két év negatív gazdasági folyamatait sikerült megállítani, de természetesen ez nem azt jelenti , hogy dúskálnánk a javakban. A csapat nagy részben kicserélődött. Sikerült pár játékosnak olyan teljesítményt nyújtani aminek köszönhetően magasabb szinten tudták folytatni. Ez az elmúlt évek munkáját dicséri . A távozók másik fele pedig nem ütötte meg a szükséges szintet. Régebbi célunk volt, hogy a keret fele saját nevelésű illetve dunaújvárosi labdarúgó legyen, ezt a tervünket túl is teljesítettük, mert a 20+3-as keretből 9 újvárosi kötődésű, valamint 6 saját nevelésű labdarúgó van. Egy egészséges elegy kezd kialakulni a keretben a fiatal és az tapasztalt játékosok között, köszönhetően a rutinos Csehi Tamás, Páles Tamás, Blatt Pál és Vaszócsik Viktor érkezésének. A támadó posztokat tekintve szükségünk lenne még erősítésre.”

Az eseményen részt vevő csapatkapitány Csehi Tamás és Vaszócsik Viktor megköszönte a lehetőséget, hogy visszatérhettek nevelőklubjukba és elmondták, hogy mindketten azon lesznek , hogy segítsék a klubot céljaik elérésében.

A szezon elvárásairól a következőket mondta Dobos Barna:

,,A következő szezonban kevesebb csapat marad benn, ezért mindenkinek a minimum célja a benntmaradás lesz. Mi minél előrébb szeretnénk végezni és idővel visszajutni az NB II-be , mivel az egész klub hiszi, hogy Dunaújvárosnak minimum a másodosztályban van a helye és ennek érdekében mindent meg fogunk tenni.”

Az eseményen bemutatták az új mérkőzésszerelést is. A hagyományoknak megfelelően a hazai mez alapja piros, a vendégé fehér .

Mez 2016-17-1

A Dunaújváros PASE 2016/2017-es játékoskerete:

Kapusok: Ivicevic Márk, Nyári Bence, Vaszócsik Viktor.

Mezőnyjátékosok: Csehi Tamás, Csendes Péter, Páles Tamás, Nyúl Krisztián, Oroszi Krisztián, Hompót Dániel, Hajdók Gábor, Tóth Ákos, Abért Bence, Ablonczy Gerjén, Blatt Pál, Dorogi Renátó, Horváth Kevin, Novák Zsombor, Vajda Dávid, Dobos Áron, Hamar István, Kercsó Bence, Király Bence, Tóth Tibor.

Vezetőedző: Dobos Barna.