Megtartotta klubunk idénybeli harmadik sajtótájékoztatóját, melyen a felnőtt csapat vezetőedzője Dobos Barna, és a csapatunk két játékosa Dorogi Renátó és Hajdók Gábor vett részt.

Az esemény első témája a Békéscsaba II. elleni győzelem értékelése volt:

Dobos Barna: ,,Örülünk, hogy a második idegenbeli meccsünket is meg tudtuk nyerni. Külön pozitívum, hogy több gólt tudtunk rúgni, ami köszönhető a jobb helyzetkihasználásunknak. Külön örömteli,hogy most a középső és a hátsó zónában szereplők szerezték a góljaink 75%-át. Ugyanúgy megvoltak a csatárainknak is a helyzeteik, de egyet kivéve nem sikerült őket kihasználni. Sok lehetőséget kidolgozunk, ez nagyszerű egy 23 éves átlagéletkorú csapattól. Sokat léptünk előre, és tovább szeretnénk haladni , hogy elérjük a céljainkat.”

Hajdók Gábor: ,,Mindenféleképpen nyerni szerettünk volna, ez szerencsére sikerült. Mindkét félidőben nehezen kezdtünk, de az ellenfél nem tudott helyzeteket kialakítani. A saját helyzeteinket pedig sikerült belőni, így nyerni tudtunk.”

Dorogi Renátó: ,, Az elején mindkét csapat nehezen alkalmazkodott a nagy meleghez. Véleményem szerint ez nekünk jobban sikerült. A második félidőben is jól bírtuk erőben, ezt mutatja, hogy három gólt szereztünk.”

A vezetőedző a klub jelenlegi helyzetéről is beszélt: ,, Mindenki tudja, hogy kényszerű okok miatt sajnos komoly változások voltak a klubban. Egy teljesen új dunaújvárosi csapatot építünk. Azt tudni kell, hogy szeretnénk az első generációhoz hasonló sikereket elérni. Jelenleg a legkisebb költségvetésű csapatok közé tartozunk a harmadosztályú klubok között. Ezen változtatni szeretnénk, és reméljük, hogy lesz is változás. Egyértelmű célunk, hogy pár év alatt az NB2-be jussunk. Nem szeretnénk megvárni azt a pár évet. “

Hajdók Gábort és Dorogi Renátót a csapat sikerességéről kérdezték:

Hajdók Gábor: ,, Szervezettek vagyunk, az állóképességünk is megfelelő. Nem véletlen, hogy a góljaink nagy részét a 70.perc után szereztük.

Dorogi Renátó: ,,Mindenki betartja az utasításokat, edzésről edzésre gyakoroljuk a védekezést is, és ez visszatükröződik a mérkőzésen is.”

Az esemény második témája a hétvégén rendezendő Pécs elleni mérkőzés volt:

Dobos Barna: ,,Személy szerint nagyon várom ezt a mérkőzést. Egyik apropója a korábbi meghatározó játékosunk Böőr Zoltán búcsúztatása. Tavaly sajnos igen kaotikus volt a szezon hajrája, nem volt alkalmunk elbúcsúztatni korábbi csapatkapitányunkat, aki annak a generációnak egy kiemelkedő vezéregyénisége volt, s ehhez méltó módon szeretnénk megköszönni amit a klubbért tett. Szeretnénk dominálni és, hogy a mi elképzelésünk valósulna meg s bár ebbe nyilván azért lesz beleszólása az ellenfélnek is, mi nagyon szeretnénk itthon tartani a három bajnoki pontot. Érdekes mérkőzés elé nézünk a pécsieknél is sok fiatal játékos van, de vannak rutinosabb labdarúgóik is. “

Hajdók Gábor: ,,Egy feljutásért küzdő csapat, jó játékosokkal, de jó játékkal, és szervezett védekezéssel szeretnénk itthon tartani a három pontot “

Dorogi Renátó: ,, Hazai pályán kellene a három pont ezért mindent meg fogunk tenni, ehhez szükségünk lenne a szurkolóink támogatására is.”

A vezetőedzőt az utánpótlásválogatott Dobos Áronról is kérdezték:

Dobos Barna: ,,Nagyon örültünk neki, hogy meghívták a válogatottba, reméljük számítanak rá a jövőben is. Áronnak van egy átlagon felüli dinamikája, és technikai képzettsége. Nagyon fiatal még, ennek ellenére kreativitása segíthet a csapatnak. Bízunk benne, hogy szép sikereket ér el a csapatunkkal és töretlen lesz a fejlődése.”

DSCF3972