A labdarúgó NB III kilencedik fordulójában a Hódmezővásárhely együttesét fogadta csapatunk. Dobos Barna vezetőedző nem változtatott a legutóbbi két bajnokiját megnyert együttesen. A mérkőzés első helyzetére a tizenegyedik percig kellett várni, amikor Tóth Tibor elől menteni kívánó védő becsúszása a kapufán csattant. A következő percek kiegyenlített játékot hoztak. A csapatok nem jutottak el ellenfelük tizenhatosáig sem. A vezetés megszerzéséhez ismét csapatunk állt közelebb, amikor Király Bence lövését a kapufa hárította. Ezután nem történt érdemleges az első félidőben, így gól nélkül vonultak pihenőre a csapatok. Aktívabban kezdtük a második félidőt. Tóth Tibor előtt adódott komoly lehetőség, ám sajnos ez is kimaradt. A Hódmezővásárhelynek is voltak ekkoriban kapuralövései, de egyik sem volt igazán veszélyes. A hetvenegyedik percben egy vendég védő kézzel ért a labdába, így tizenegyeshez jutottunk, melyet Ablonczy Gerjén magabiztosan helyezett a kapuba. Tóth Tibor újabb kísérletét a vendégek kapusa hárította, aki így tett Dobos Áron remek szólóját követően is. Próbált egyenlíteni ellenfelünk, ám egy labdaszerzést követően Kercsó Bence higgadtan értékesítette a helyzetét. Kettő nulla lett ezzel a találattal végeredmény. Újabb fontos győzelmet arattunk és az előző fordulóhoz hasonlóan a tabella 3.helyén állunk.

Dunaújváros  – Hódmezővásárhely 2-0 (0-0)

Dunaújváros : Vaszócsik Viktor – Hajdók Gábor, Csendes Péter, Páles Tamás, Ablonczy Gerjén, Csehi Tamás, Dobos Áron, Dorogi Renátó (Kercsó Bence a 84. percben), Tóth Tibor, Blatt Pál, Király Bence (Nyicsenko Igor  a 68. percben).

Vezetőedző: Dobos Barna.

Hódmezővásárhely: Bordás Dániel – Kormányos Kolos, Tóth Imre, Kökény Tamás, Mezei Olivér, Tóth Attila (Végh Ariel a 62. percben), Máté Péter, Szabó Dávid, Szilágyi Norbert, Bartyik Norbert László (Szabó Mihály Dávid a 80. percben), Puskás Zoltán.

Technikai vezető: Gyürki István

dsc_0137-600x214