A labdarúgó NB III tizenegyedik fordulójának rangadóján a Dunaújváros a listavezető Szigetszentmiklós együttesét fogadta, mely az idei szezonban még hibátlanul szerepelt. A jó ellenféllel szemben is támadólag lépett fel fiatal dunaújvárosi csapatunk. Ez meg is lepte a vendégeket aminek következtében több helyzetet is sikerült kialakítani. Vezető találatunkra a tizedik percig kellett várni, amikor Kercsó Bence beadására az ellenfél védője szerencsétlenül ért bele ami így védhetetlenül vágódott az ellenfél kapujába. Ezután tovább támadtunk, aminek eredményeként, egy labdaszerzés után Király Bence indította Tóth Tibort, aki megszerezte második találatunkat. A vendégek ezután próbáltak támadni, de csak átlövésig jutottak, amiket Vaszócsik Viktor magabiztosan hárított. A második félidő elejét mezőnyjáték jellemezte több tekintélyt parancsoló belépővel a vendégek részéről. A mérkőzés vége fele többet támadott a Szigetszentmiklós, de a harmadik gólt is mi szereztük. Egy indítást követően Dobos Áron lefutotta a védőjét, majd tizenhat méterről a kapuba bombázott, ezzel végleg eldöntve a mérkőzést. Jó játékkal, több jó egyéni teljesítménnyel megérdemelten győztük le a jó erőkből álló listavezető Szigetszentmiklóst.

 

Dunaújváros PASE – Szigetszentmiklós 3-0 (2-0)

Vezették: Böcskei Balázs, Temleitner Krisztián és Sándor Zoltán.

Dunaújváros PASE: Vaszócsik Viktor – Hajdók Gábor, Csendes Péter, Páles Tamás, Ablonczy Gerjén, Csehi Tamás, Dobos Áron, Tóth Tibor (Nyicsenko Igor a 85. percben), Blatt Pál, Király Bence (Abért Bence Zsolt a 61. percben), Kercsó Bence (Novák Zsombor 57. percben).

Vezetőedző: Dobos Barna

Dobos Barna értékelése: ,, Nagyon nagy dícséret illeti meg a csapatot, mert tényleg nagyszerű mentalitással és kreativitással játszott ezen a mérkőzésen. Jól kezdtük a mérkőzést, támadóan léptünk fel, ennek köszönhetően tudtunk hamar két gólt szerezni. Ezután taktikát váltott a Szigetszentmiklós, amire nekünk is reagálni kellett. Szerencsére ez sikerült, és jó játékkal tudtuk megnyerni a mérkőzést.” 

SZTK: Mikler Dániel – Sipos Bence Patrik, Májer Gergő (Varga Bence a 37. percben), Switzer Nabil Breakwell (Pintér Dominik a 72. percben), Mojzer György, Fritz Attila (Kovács János a 72. percben), Erdei Gábor, Vass Máté, Ródenbüchner István, Barna Zsolt, Földes Milán.

Vezetőedző: Csurka Zoltán

dsc_0013