Klubunk programvezetője Petrás Gábor a múlthéten rangos elismerésben részesült. Dunaújváros Megyei Jogú Városának polgármesterétől Cserna Gábortól vehette át a Dunaújváros Sportjáért díjat.

Gratulálunk a klub nevében ezért a rangos kitüntetésért, hosszú évek óta dolgozol nálunk, hogy érzed itt magad, mit jelent számodra a klub?

Először is köszönöm szépen a gratulációt, de ebben nagy szerepe volt a klub munkatársainak is, hogy egy ilyen nagy elismerést, mint a Dunaújváros Sportjáért díj megkaphattam. Igen, lassan már egy évtizede vagyok a klubnál, hiszen a 2008/2009 bajnoki évben kerültem a klubhoz, akkor még Pálhalmán voltak a mérkőzések, és a csapat megye II. osztályban szerepelt. Később 2011-ben az új vezetőséggel megindult egy igazi klub építése, melyben rengeteg sikert értünk el közösen. A Dunaújváros PASE-t szívügyemnek tekintem, hiszen annak idején még a Dunaferr SE igazolt labdarúgójaként a felnőtt csapat keretében is játszottam. Az akkori bajnokcsapat tagjai, vezetői voltak a példaképeim úgy, mint Dr. Szabó József, Gróf András, Bódis Gábor és Bita László, akik még most is valamilyen formában segítik a dunaújvárosi labdarúgást.

Az elmúlt években részese voltál a harmadosztályból az első osztályba jutásig, és utána a visszaesésnek is. Hogyan élted ezt meg?

Nagyszerű érzés volt, amikor új alapkora helyeztük a klub céljait és évről évre sikereket értünk el feljutva ezzel a legmagasabb osztályba. Ez olyan siker volt Dunaújvárosnak, amire senki sem számított, igazi csoda volt.  Abban az időben igazi klubbá váltunk, a munkatársaknál, a támogatóknál, az edzőknél, a gyerekeknél és a szurkolóknál is kialakult a klubhoz való kötödés, ami az egyik legfontosabb célja egy sportvállalkozásnak. Az utánpótlás nevelésre nagy figyelmet fordítottunk, biztosítva a megfelelő képzést és a körülményeket, ahhoz hogy tehetséges labdarúgókat indítsunk útnak a pályán. Én személy szerint pozitívan éltem meg az NBI –es szereplésünket, igaz nem tudtunk bennmaradni, de olyan élményt adtunk szurkolóinknak, hogy újra a legjobbak között voltunk, amire még most is szívesen emlékszem. Örömmel gondolok vissza pl. a Ferencváros elleni találkozóra, amikor több mint 5 ezer ember jött ki a stadionba futball mérkőzést nézni és állva tapsoltak a mérkőzés után.  Igaz, a második vonalban sem tudtunk megragadni, de olyan tapasztalatokat szereztünk ezalatt a nehéz időszak alatt, amiből most profitálni tudunk, hiszen az újrakezdésnél ezek a tapasztalatok segíteni fognak nekünk, hogy erős klub váljon újra belőlünk.

Mik az álmaid a klubbal, és egyénileg egyaránt?

Álmok helyett céljaink vannak, mégpedig közös célok, egy erős és meghatározó klubot szeretnénk létrehozni, amely komoly utánpótlás bázissal rendelkezik. Felnőtt csapatunknál az NBII -ben való szerepelés a cél és, hogy csapatunk meghatározó csapat legyen a másodosztályban. Nagyon fontos célunk, hogy minél több gyerek sportoljon a Dunaújváros PASE keretein belül és számukra megfelelő képzést tudjunk biztosítani megfelelő eszközökkel és megfelelő létesítményekkel. Az infrastruktúra fejlődése is nagyban befolyásolja a minőségi sportolást, ezért nagyon fontos, hogy minél több sportpálya épüljön Dunaújvárosban és végre a stadionunk is megfelelő állapotba kerüljön. Tudom és hiszem, hogy Dunaújváros csapata szerepel majd még a legmagasabb osztályban, az NBI-ben, ezen dolgozunk mindannyian!

unnamed

16809991_10154587573169633_474875635_n

A kép forrása: Zsedrovits Enikő- Dunaújvárosi Hírlap