Megtartotta klubunk a 21.forduló előtti sajtótájékoztatóját, melyen a felnőtt csapat vezetőedzője Dobos Barna mellett kapusunk Vaszócsik Viktor, és csatárunk Dobos Áron vett részt.

Az előző fordulóban a Paks elleni mérkőzésen egy egyes döntetlent ért el csapatunk. Erről a következőket mondták a jelenlévők: 

Dobos Barna:,, A probléma az volt, hogy nem tudtunk alkalmazkodni az ellenfélnek a harcias játékához. A játékvezető ezt engedte, és úgy ment el az első félidő, hogy nem alakultak ki helyzetek a kapuk előtt. Sajnos egy egyéni hiba után az ellenfél megszerezte a vezetést, ezzel nagy előnyt adtunk nekik. Dícséretes, hogy a második félidőben felvettük ezt a stílust, és a harcot. Pontatlanok voltunk nem tudtunk komoly lehetőségeket kialakítani. A hajrában technikailag föléjük tudtunk nőni, ennek eredményekét sikerült egyenlíteni. Szerettük volna megnyerni a találkozót, ám most meg kellett elégednünk az egy ponttal.”

Vaszócsik Viktor:,, Nagyon fontos az idegenbeli találkozókon, hogy ki szerzi meg a vezetést. Meg kell tanulnunk alkalmazkodni mind a bírókhoz, mind az ellenfélhez ezeken a találkozókon. Ha ezeket sikerül megvalósítani sokkal több pontot fogunk szerezni idegenben.”

Dobos Áron:,, Nálunk volt többet a labda, próbáltunk kezdeményezni a mérkőzésen. Sajnos nem sikerült úgy feljuttatni a labdákat a támadózónába, ahogy szerettük volna így kevesebbet tudtunk kapu felé fordulni. A Paks visszahúzódott kontrákra rendezkedett be. Ezekből több nagy lehetőségük is adódott. Úgy érzem, hogy egyénileg jobb teljesítményre van szükségünk, hogy ezeket a mérkőzéseket meg tudjuk nyerni.”

A hétvégén az elmúlt fordulókban remekül szereplő Békéscsaba második csapatát fogadjuk:

Dobos Barna:,, Szeretnénk folytatni a jó hazai szereplésünket. Megtévesztő a Békéscsaba jelenlegi helyezése. Az elmúlt hat meccsükből négyet megnyertek, és kettő döntetlent játszottak remek gólarány mellett. Ezzel több pontot szereztek mint mi ebben az elmúlt hat fordulóban. Élmezőnyben szereplő csapatokkal is játszottak, úgyhogy nagyon nehéz lesz itthon tartani a három pontot. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy megynyerjük a mérkőzést.”

Vaszócsik Viktor:,, Nagyon fontos lesz, hogy ki szerzi meg a vezetést. Jó formában van ellenfelünk, ám a mi célunk mindenféleképpen a győzelem megszerzése.”

Dobos Áron:,, Természetesen minden mérkőzést meg szeretnénk nyerni, most sincs ez másképp. Egyénileg több jó teljesítmény kell a csapatból, és akkor vélhetően meg tudjuk szerezni a három pontot.

A találkozón a Paks ellen kiállított Szepessy Róbertre nem számíthat Dobos Barna vezetőedző. Ennek kapcsán elmondta, hogy hiányozni fog a játéka, és kissé szigorúnak érzi a piros lapot.

DSCF4448