Felnőtt együttesünk a mai napon a Békéscsaba második csapatát fogadta. Az előző fordulóban a Paks második csapata elleni döntetlen után nagyon szerettük volna megnyerni ezt a találkozót. Ennek érdekében erőteljes rohamokkal indítottuk a meccset. A szakadó esőben, passzokba sajnos több hiba csúszott, így igazi veszélyt nem sikerült kialakítani. Az első lehetőség  Dorogi Renátó fejese után akadt, de csúsztatása a kapu mellé szállt. A következő percekben fölényben futballoztunk, ám helyzeteket nem sikerült kialakítani. A következő lehetőség Pölöskei Péter fejese után adódott, de az ellenfél kapusa könnyen hárított. Az első félidőben még mindkét oldalon adódott egy kapuralövés, ám gól nem született, így nulla nullával vonultak szünetre a csapatok. A gól nélküli első játékrész után Csendes Péter fejese szállt a kapu fölé, majd Vaszócsik Viktor védte Birtalan Birtalan távoli próbálkozását. Ezután kapusunk kapott egy sárgalapot, majd a szabadrúgást követően hatalmas bravúrt mutatott be. A következő támadásunkból megszerezhettük volna a vezetést. Ám Tóth Tibor sajnos nem találta el a kaput. Ekkor jött a hidegzuhany. A 64. percben Birtalan a tizenhatoson kívülről védhetetlenül lőtt a kapunkba. A következő percekben rögtön gólt is szerezhettünk volna, de Tóth Tibor elől tisztáztak a védők. Ezután Hajdók Gábort szabálytalanul szerelte az ellenfél védője, az ezért megítélt büntetőt Tóth Tibor értékesítette. Ezt követően mindent megtettünk a győzelem megszerzése érdekében, ám úgy tűnt ma semmi nem megy be. De nem így lett. A hosszabbítás utolsó percében Csehi Tamás elé került a labda aki védhetetlenül lőtt az ellenfél kapujába, megszerezve ezzel csapatunknak a nagyon fontos három pontot. Jelenleg 43 ponttal a tabella harmadik helyén állunk.

Dunaújváros – Békéscsaba 2-1 (0-0)

Dunaújváros : Vaszócsik Viktor, Hajdók Gábor, Csendes Péter, Pölöskei Péter, Farkas Viktor, Csehi Tamás, Dobos Áron, Dorogi Renátó, Tóth Tibor, Blatt Pál (Ablonczy Gerjén), Király Bence (Kercsó Bence)

Vezetőedző: Dobos Barna

Békéscsaba: Máthé Gábor, Kálmán Szilárd (Bozsó Milán), Kun László Dávid (Kovács Ferenc), Birtalan Botond, Mácsai László, Tóth Dániel, Zelenyánszki László, Ilyés Tamás (Konyecsni Zoltán), Babinyecz Balázs, Láza Dévald Márk, Zahorán Balázs

Vezetőedző: Szenti Zoltán

17148898_10207097134821699_764208256_o