A Nemzeti Sport részéről a riportot Vass János készítette.

Valódi futballhangulatban hatezer néző előtt rendezték meg vasárnap a Dunaújváros – Ferencváros II. bajnokit (2 – 2) az NBIII Közép – csoportjában. A házigazda nem tudta ugyan megismételni őszi sikerét, amikor 2 – 1-re nyert, vezetőedzőjük mégsem volt bánatos.

,, Nagyszerű hangulat, igazi futballünnep volt volt – kezdte Dobos Barna. – A stadion gyepszőnyege továbbra is rossz állapotban van, de igyekeztünk kombinatívan játszani. Szintén meghatározta a mérkőzés kimenetelét, hogy jó néhány fiatal labdarúgóm még sosem futballozott hatezer néző előtt, ilyen forró hangulatban. ”

A zöld-fehérek ellen ezúttal is Dobos Áron és Tóth Tibor volt eredményes, miként az őszi, fővárosi bajnokin.

.. Vezetésünk után kicsit visszaestünk, és egy nagy egyéni hiba miatt az ellenfél egyenlített, sőt a gól olyannyira felhozta a Fradit, hogy a második félidő első felében is dominált. Megdícsértem a csapatomat, hogy egyenlített. “

A döntetlennel a Ferencváros II. a tizenegyedik helyen áll, míg a Dunaújváros a negyedik, igaz a következő idényre merészebben terveznek.

,, A teljes NBIII-as mezőny egyik legszerényebb költségvetésű klubja vagyunk, de örömteli, hogy rövid idő alatt meghatározó egyesületté váltunk. Két évvel ezelőtt gazdaságilag nagy bajban voltunk, amiből végre kilábaltunk, s szeretnénk ha tovább fejlődhetnénk. A saját nevelésű fiataljainknak még több lehetőséget kívánunk adni, de egyes hiányposztokra erősítést is tervezünk. Bízunk abban is, hogy az eredményeinknek hatására szponzorok is a klub mellé állnak, a Dunaújvárosnak ugyanis legalább a másodosztályban kellene szerepelnie. “

nso_logo_facebook_placeholder_1200X630