Az Nb3foci.hu interjút készített vezetőedzőnkkel Dobos Barnával. Ezt változás nélkül közöljük honlapunkon.

– Miként értékeled az elmúlt szezonban elért negyedik helyezést?

– Tavaly nyáron egy új csapat, egy új generáció építésébe kezdtünk, ami mindig nagyon nehéz feladat. A negyedik hely elérése is mutatta, hogy szakmailag jó úton haladunk.

– Milyen változás történt a nyáron a játékosállományotokban? Erősebbek lettetek?

– Minden átigazolási időszakban próbáljuk erősíteni a keretünket. Télen Farkas Viktor és Szepessy Róbert visszatérésével – tudásukkal, tapasztalatukkal és mentalitásukkal – sokat nyertünk. A kezdőcsapatunkat továbbépítve nyáron Barna Zsolt illetve Zvara Dávid érkezésével a középpályán is erősödtünk. Rajtuk kívül Ferencz Bálint, Karacs Roland, Sándor Tamás, Tapiska Géza és a kapus Szilvási Zoltán is hozzánk igazolt. Természetesen az utánpótlásunkból is több játékos került fel a felnőtt csapat keretébe.

– A Hódmezővásárhely elleni hazai döntetlen után legyőztétek a Szentlőrinc együttesét, majd a hétvégén a Szekszárdot is. Főleg ez utóbbit tartom nagyon értékesnek, hiszen Kvanduk János együttese már nagyon régóta nem szenvedett vereséget. Mennyire vagy elégedett az eddig megszerzett hét ponttal és a csapat játékával?

– Nagyszerű, hogy három forduló alatt már hét pontot szereztünk, de ahhoz hogy a jövőben is ilyen eredményesek legyünk, védekezésben és támadásban is tovább kell fejlődnünk.

– Az elmúlt bajnokság során fiad, Áron nyújtotta az egyik legjobb teljesítményt a Dunaújvárosban. 18 gólt lőtt, s legalább ennyi gólpasszt is adott társainak. Vele kapcsolatban élvonalbeli megkeresésekről is lehetett hallani, de komolyan megsérült. Mikorra várható a visszatérése?

– Áron fiatal kora ellenére egy klasszis támadó, aki a magyar futball egyik legnagyobb tehetsége. Nem véletlen, hogy rehabilitációja alatt is számos magyar valamint külföldi élvonalbeli felnőtt csapat is szeretné, ha náluk játszana a jövőben. Jelenleg Dr. Knoll Zsolt felügyelete alatt folyamatosan erősödik. Nagy örömünkre már megkezdte a futó edzéseket is, de játszani bajnoki mérkőzésen a tavaszi első fordulóban fog.

– Előzetesen arra számítottam, hogy a Közép csoportban a PMFC csapata lesz a toronymagas favorit, de két vereség után ez egyáltalán nem tűnik olyan sima ügynek. Te hogyan vélekedsz a Közép csoport erőviszonyairól? Jelenleg elég erős-e a Dunaújváros arra, hogy akár bajnok legyen? Mely csapatokat érzed a legnagyobb riválisaitoknak?

– Már a csoportbeosztásnál nyilvánvaló volt, hogy több feljutásra esélyes csapatot tettek egy csoportba. A legnagyobb favoritok a SZEOL, a PMFC és a Tiszakécske. Dunaújvárosnak a múltja alapján legalább a másodosztályban kellene tartósan szerepelnie, de ehhez megfelelő szponzorációval évek óta nem rendelkezünk. Költségvetésünk alapján még a harmadosztályban is a legkisebb csapatok közé tartozunk, de a már említett csapatépítésnek, játékosaink mentalitásának és szakmai stábunknak köszönhetően akár bajnokok is lehetünk. Lehet, hogy nagyon kiegyensúlyozott bajnokság lesz az idei évad. Az első hely kérdését az döntheti el, hogy ki tud tartósan jó teljesítményt nyújtani.

dr.-dobos-barna.jpg