Fiatal védőnk tavaly nyáron érkezett csapatunkhoz, ahol rögtön alapemberré tudott válni. Interjú Csendes Péterrel.

Hogyan értékeled a bajnokság első hét fordulóját?

Nagyszerűen kezdtük a szezont. Jelenleg a harmadik helyen vagyunk, két pontra az első helyezettől. Nem alakultak ki nagy különbségek. Ezalatt a hét forduló alatt megmutattuk, hogy jó csapat vagyunk tele tervekkel és motivációval. 

– Jól látjuk, hogy egyre jobban összecsiszolódsz Farkas Viktorral a védelem közepén?

Farkas Viktornak minden mozdulatára,mondanivalójára figyelni kell,hiszen hatalmas tapasztalat van mögötte,és sokat tud tanítani a csapatnak és a játékosoknak egyaránt. Személy szerint én is rengeteget tanulok tőle. Könnyű vele játszani a pályán, hiszen türelmes és elmagyarázza a dolgokat mind az edzéseken mind a meccseken. Nagyon örülök, hogy tőle tanulhatok és vele játszhatok a védelem közepén.

– Az előző bajnokságban kétszer találtál be az ellenfelek kapujába, idén már négy gólnál jársz. Hogyan érted el ezt a teljesítményt?

Sokat gyakoroljuk a beadásokat-érkezéseket, ezáltal sokat fejlődtünk benne. Tavaly nem voltam elégedett a két gólommal, mert a magasságom miatt többet szerezhetnék. A beadások most engem találtak meg, de ez nem csak az én érdemem hanem a rúgóké is!

 – Védőként mennyire fontos számodra a gólszerzést?

Nekem mint védő az az első számú és az a legfontosabb, hogy kapott gól nélkül hozzuk le a mérkőzést. Ha egy védő gólt szerez az csak plusz a játékában, de örülök hogy ilyen eredményes tudok lenni idén. Folytatni szeretném ezt a sorozatot, de akkor lennék a legboldogabb ha minél több mérkőzést hoznánk le kapott gól nélkül.

 – Mik a céljaid az idei szezonban a csapattal?

Természetesen, hogy minél előrébb végezzünk a bajnokságban a lehető legtöbb mérkőzést megnyerjük. Ha tartani tudjuk jelenlegi teljesítményünket akkor akár a tavalyi negyedik helynél is jobb pozícióról álmodhatunk.