Klubunk utánpótlás koordinátora, edzője rangos elismerésben részesült. Kimagasló és példaértékű sporttevékenysége, a tehetségek felkészítése során nyújtott elhivatott edzői tevékenységének elismeréseként Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlése a Dunaújváros Sportjáért Díjat Boldoczki Sándor edző részére adományozta.

Boldóczki Sándor /1959. május 23./ már tízévesen kijárt édesapjával a Dunaújváros mérkőzéseire, melynek végül labdarúgójává vált. A szamárlétrát végigjárva 1974-ben került az akkori Kohászhoz a serdülő csapatba ahol Andriska Vilmos, Czigler Ernő és Magasházi József voltak az edzői. Két év katonaság után, a Palicskó Tibor vezette felnőtt csapat tagja lett. Tíz éven át, 1981. szeptember 20-tól 1991. június 16-ig futballozott a felnőttek között, ahol összesen 267 mérkőzésen szerepelt és védőként 34 gólt szerzett.

A mérkőzésszámokat tekintve a bajnoki találkozókon legtöbbször szerepelt tíz dunaújvárosi játékos közé tartozik. Meghatározó tagja volt az 1985-86-ban a másodosztályban bajnoki címet nyerő és első osztályba feljutó csapatnak.

Teljesítményével, példamutató magatartásával, hosszú ideig a csapat csapatkapitánya volt és kiemelkedő, meghatározó személyisége lett a dunaújvárosi labdarúgásnak. Játékos pályafutása után, UEFA B licences edzői végzettséget szerzett. Hosszú ideje klubunkban az utánpótlás korú gyerekeket segíti, mint edző és utánpótlás koordinátor.

Meghatározó tagja volt az 1985-86-ban a másodosztályban bajnoki címet nyerő és első osztályba feljutó csapatnak.

Teljesítményével, példamutató magatartásával, hosszú ideig a csapat csapatkapitánya volt és kiemelkedő, meghatározó személyisége lett a dunaújvárosi labdarúgásnak.

kép forrása: Dunaújváros Online