A tegnapi napon Gyenes Józsefné óvodai intézményigazgató, aki a tizenhárom dunaújvárosi tagóvoda vezetője Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzatától kapott szóbeli utasítás szerint,személyesen tájékoztatta Boldoczki Sándort a Dunaújváros PASE utánpótlás vezetőjét, koordinátorát, hogy a Margaréta, a Csillagvirág és az Aranyalma tagóvodákban klubunk
2018. március 1.-től nem tarthatja meg ,,Ovi foci” foglalkozásait.

Egyesületünk, az elmúlt években tíz tagóvodába rendszeresen heti egy alkalommal tartott foglalkozásokat. 2017.szeptemberében ugyanilyen formában, szakmai egyeztetések nélkül, már elvették tőlünk az Eszterlánc Tagóvodát és a Dunaújvárosi (Római) Tagóvodát is.

Mind az öt tagóvoda esetében a Szellák Sándor által irányított DUFK kapta meg a bejárási jogot.

Az a DUFK, amely már régebben is tartott foglalkozásokat a dunaújvárosi óvodákban, de az óvodai vezetők és szülők által adott információk alapján akkori rendszerük nem működött megfelelő módon, hiszen néhány óvodába rendszertelenül tartottak foglalkozásokat, illetve az is előfordult, hogy csak az óvodás gyerekek egyesületükbe történő leigazolásukig jártak be.

További információink alapján Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzatának Oktatási, kulturális, ifjúsági és sportbizottságának nincs tudomása az esetről.

Jelenleg, Dunaújvárosban létszámát tekintve a legnagyobb sportklubok közé tartozunk. A felnőtt csapatunkkal együtt tizenhat korosztályos csapatot működtetünk az óvodai és iskolai programunkon kívül a megfelelő szakmai háttérrel. Érthetetlennek és megalapozatlannak tartjuk a döntést. Ki és miért döntött ilyen formában, már másodszor? Miért nem történt bármilyen egyeztetés egyesületünkkel? Legközelebb kitiltanak minket a város összes óvodájából?

Véleményünk szerint, Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzatának az a feladata, hogy a gyerekek és a dunaújvárosi labdarúgás fejlődését, érdekeit nézve megalapozott, valós sportszakmai programok alapján hozzon döntést!

Természetesen a jövőben is szeretettel várja a Dunaújváros PASE a futballozni vágyó óvodásokat attól függetlenül melyik tagóvoda kötelékébe tartoznak.

 

Hajrá Dunaújváros!

 

Dunaújváros, 2018. február 27.

 

Vigh György elnök

Boldoczki Sándor utánpótlás koordinátor