A mai napon sajtótájékoztatót tartottunk a szombati Makó elleni bajnoki mérkőzés előtt. Az eseményen dr. Dobos Barna vezetőedző mellett Farkas Viktor és Dobos Áron vett részt.

dr. Dobos Barna: ,, A Pécs elleni vereségünk azért is fájó, mert végig méltó ellenfelei voltunk a hazaiaknak, és a mérkőzés bizonyos periódusaiban jobban is játszottunk. A két bekapott gól között majd azt követően is voltak gólszerzési lehetőségeink, amiket nem tudtunk értékesíteni. Sokat dolgozunk mind a védekezésünk mind a támadásaink javításán. Előbbivel több problémánk van, hiszen sok gólt kapunk. Mindent elkövetünk azért, hogy minél hamarabb masszívak legyünk hátul, mert az a csapat vagyunk jelenleg, amelyik csak kevés gólt kapva lehet sikeres, s jelenleg nem mondhatjuk el azt, hogy kevés gólt kapnánk. Támadásban is muszáj előrébb lépnünk, hogy eredményesebbek legyünk. Nekünk elsősorban most ezen kell javítanunk ahhoz, hogy sikeresek legyünk. A Makó tavaly nem szerepelt túl jól, tavasszal viszont kiemelkedően teljesít, szóval egyáltalán nem lesz könnyű dolgunk. Mint minden mérkőzésen, most is nyerni szeretnénk, s hiszek is abban, hogy ez sikerülni is fog. A feljutás most messze került tőlünk, de most nem ezzel kell foglalkoznunk, hanem azzal, hogy stabilizáljuk a játékunkat elől és hátul egyaránt. Az előbb elmondottak mellett nehezíti a helyzetünket sajnos a játékvezetés is. Nagyon nehéz elfogadnunk, megértenünk azt a viselkedést, amit pár játékvezető velünk szemben tanúsít, s most tavasszal három-négy ilyen találkozónk is volt már. És ezt eredménytől függetlenül mondom, mert mi tisztában vagyunk azzal, hogy milyen hibákat követünk el, de nagyon nehéz azt a kispadról egy edzőnek, vagy a pályán lévő játékosnak elfogadni, ha egy-egy meccsen azt érzi, hogy csinálhat bármit is, rendre az ellenfele kap meg bizonyos ítéleteket. A hiba benne van a játékban, ahogy nálunk, úgy a játékvezetőnél is, ez teljesen egyértelmű, de ha azt látom, hogy csak az egyik oldalra hibázik, akkor rossz gondolataim támadnak.”

Két játékosunk Farkas Viktor és Dobos Áron a következőképpen vélekedett a szombati Makó elleni összecsapásról. 

Farkas Viktor: ,, A soron következő Makó elleni mérkőzés jelenleg a legfontosabb. Hazai pályán különösen fontos lenne, hogy megszerezzük a három pontot. Ősszel a szezon második felében sikerült minden mérkőzést megnyernünk, bízunk benne, hogy ez most is így lesz.”

Dobos Áron: ,, Sajnos a hétvégén elszenvedett vereségünknek köszönhetően a feljutást érő első helytől távol kerültünk. Amíg van matematikai esélyünk nem mondunk le erről a bajnoki címről. Szombaton a Makó ellen szeretnénk visszatalálni a győztes útra. Nem így terveztük a tavaszt, úgyhogy most az a legfontosabb, hogy újra meccseket tudjunk nyerni.”