Felnőtt csapatunk a bajnokság nyitó fordulójában a Pécset fogadta. A találkozó nem indult eseménydúsan, nem alakult ki helyzet egyik kapu előtt sem. Az első komoly lehetőségre negyedórát kellett várni, ekkor a vendég pécsiek csatára Fujsz Richárd lőtt a felső lécre bő tíz méterről. A ziccerre ziccerrel feleltünk, ám hiába került ajtó-ablak helyzetbe Kiss Patrik fejese négy méterről jócskán a kapu fölé szállt. A következő lehetőség viszont meghozta első gólunkat az idei szezonban. A 24. percben Dorogi lőtt kapura bő huszonkét méterről egy szabadrúgást, s a rövid sarok felé tartó labdába tette bele a lábát Farkas Viktor, úgy hogy a játékszer a kapust is érintve került a gólvonalon túlra. A vezető találat megszerzése után kissé visszaállt csapatunk, ám a pécsiek nem tudtak mit kezdeni a védekezésünkkel, így a félidő második felében nem forogtak veszélyben a kapuk.  A térfélcsere után alig fél perccel a vendégek csatára ezúttal is a kapufát találta telibe. Nem sokkal később Zvara Dávid próbálkozott messziről, de nem talált kaput, mint ahogy Szepessy Róbert sem, aki huszonöt méterről lőtt kapura, de a vendégek hálóőre hárított. Rövid időn belül lezárhattuk volna a mérkőzést, ugyanis előbb Kiss Patrik került óriási helyzetbe, ám hat méterről eleresztett lövését védte Somogyi Máté, majd pár perccel később Tóth Tibor fejelhetett hat méterről, de a labda centiméterekkel elkerülte a kaput. A véghajrában mindent egy lapra feltéve igyekezett rohamozni a vendégcsapat. A hosszabbítás perceiben volt is gólszerzési lehetőségük, ám az eredmény már nem változott, így nagy csatában sikerült itthon tartanunk a három pontot.

Dunaújváros – PMFC 1-0 (1-0)

Dunaújváros: Pokorni, Tóth Á., Farkas, Puskás, Zvara (Hompót, 96.), Dorogi, Barna, Sándor, Szepessy R. (Tapiska, 84.), Kiss P. (Mundi, 73.), Tóth T.

Vezetőedző: dr. Dobos Barna

PMFC: Somogyi, Koller, Kálmán (Németh, 53.), Kiss K. (Varga, 87.), Fujsz (Keresztes, 73.), Hanol, Szellák, Banjac, Kesztyűs, Juhász, Valkovszki

Vezetőedző: Sárai György

 

 

kép forrása: https://dunaujvaros.com