Megújult szentélyünkben fogadtuk az első fordulóban a megyei ’mumust’ az Iváncsa csapatát. Lőrincz Emil a mérkőzés előtt elmondta, hogy a csatársorban jelentős erősítést hajtottak végre, így bízik játékosaiban és támadóerejükben. Mindkét csapat célja a győzelem volt, így indult útjára a labda vasárnap este hétórakor. Nekünk jött ki jobban a lépés, először negyedóra játék elteltével Besztercei lőtt, majd nem sokkal később egy védelmi hibát sikerült majdnem kihasználnia Szepessynek. A vendégeknél Cseszneki próbálkozott, de Pokorni bravúrral védett. A 32. percben Kovács szögletét Kis Balázs fejelt Csendes lábára, aki öt méterről nem hibázott (1-0).  Kisebb feszültséget lehetett érezni a két csapat között, Dorogi Renátó és Pintér kakaskodását Maml Zoltán játékvezető sárgalappal jutalmazta a játékosoknak. A félidőre magabiztosan mentünk, akik a lelátóról nézték a meccset, azok szinte biztosak lehettek abban, hogy megtörjük az Iváncsai átkot és végre legyőzzük őket. Csapatunk viszont, mondhatni az öltözőbe maradt. Az ébresztőóraként szolgáló szituáció az 56. percben volt, amikor Aradi varázsolta oda a labdát Baloghnak, aki a végül befejezte az akciót góllal, de a partjelző zászló lengetéssel mutatta, lesről lépett vissza a kétszeres gólkirály. De sajnos az ébresztőóra jelzésére nem ébredt fel csapatunk, így újra Aradi tudta odarajzolni Balogh fejére a labdát, aki közelről nem hibázott (1-1). Ekkor a vendég együttes átvette az irányítást és tíz perc múlva a 73.percben ismét Balogh volt eredményes fejjel, de most Killer beadását sikerült bebólintania (1-2). Ezután próbálkoztunk becsülettel, Kovács jobbról történő szabadrúgását Szepessy fejelte tisztán de centikkel elkerülte a kaput a kapitány fejese. Ezután egy vendég kapus kirúgást követően Kis és Balogh fejpárbajából Balogh húzta a rövidebbet, Kis Balázs sárga lapos figyelmeztetést kapott. Balogh Lászlót lekellett cserélni, sőt a mérkőzés végén mentő vitte a Szent Pantaleon Korházba. Utolsó információink szerint több vizsgálat vár még rá, pontos diagnózist nem tudunk, de mihamarabbi felépülést kívánunk neki! Összeségében megérdemelten vitte el tőlünk az Iváncsa csapata a három pontot. Jövőhéten a Kelen SC csapatához utazunk.

Dunaújváros PASE – Iváncsa KSE 1:2 (1:0)

Dunaújváros PASE: Pokorni – Kis, Busa (Hompót a 70. percben), Dorogi, Horváth, Csendes, Szepessy, Besztercei, Puskás, Kovács, Barna. Vezetőedző: Lőrincz Emil.

Iváncsa KSE: Prokop – Balogh (Nyúl a 80. percben), Pintér (Hujber a 46. percben), Szellák, Király (Killer a 68. percben), Varga, Fekecs, Madarász, Aradi, Cseszneki, Pribék. Vezetőedző: Domján Attila.