Varga Balázs két teljes szezon után visszatért, de most nem a felnőtt együttesben tevékenykedik, hanem vezetőedzőként három csapatot is dirigál a másodosztályban, ebben a szezonban. Vele beszélgettünk és garantálom, hogy a szakmai oldal mellett, emberileg is jó hatással lesz a játékosokra!

„Nagyon örülök, hogy visszatérhettem, nagyon jól éreztem magam Dunaújvárosban már anno is. Dobos Barna megkeresésére gondolkodás nélkül mondtam igent. A kollégákat már ismertem, így a visszailleszkedés nagyon könnyen ment, illetve otthonosan mozgok, mert a körülményeket is ismerem, így azonnal bele tudtam csapni a munkába csapataimmal! Természetesen a felkészülés elején az ismerkedésen volt a hangsúly, kiszeretném emelni, hogy Lőrincz Emilék nagyon jó munkát végeztek a fiatalokkal, így profi szellemű gyerekeket vehettem át tőlük. Érzik a játékosok is, hogy ez már eggyel nagyobb szint és az edzés munkájuk alapján mondhatom, elszántan állnak bele a másodosztály küzdelmeibe. A felkészülés gördülékeny volt, az igazolások beváltak, a csapatjáték alapelveit már elkezdtük gyakorolni, de ehhez több idő kell és remélem hasznos lesz és learathatjuk a babérokat vele. Mindhárom csapat ( U16, U17, U19) minimum heti hat edzéssel készült a nyáron, egyértelműen az iskola időszakában ez nem így lesz. Meglepően jól bírták a terhelést és nem volt gyengélkedés. Több tanulságos edzőmérkőzésen túl vagyunk, amikből rengeteget profitáltunk. A célunk az, hogy jövőre is ebben az osztályban induljon az utánpótlás, ez fölött csak a játékosok töretlen fejlődése áll. Nem lesz könnyű dolgunk de megteszünk mindent, hogy bent maradjunk. Szeretném, ha minél több játékosom készülne a felnőtt csapattal, ugyanis az nekünk csak előnyünkre szolgál. A szakmai munkában Váradi Tamás asszisztensedző és Somogyi Judit fizioterapeuta lesznek a segítségemre ebben az idényben. Hajrá Dunaújváros!”

Az U19-es csapat augusztus 23.-án kezdi meg a bajnokságot Gyirmóton, míg az U16 és az U17 augusztus 31.én, Újpesten csap bele az idei kiírásnak. Hazai pályán először szeptember 7.-én láthatják a csapatokat szurkolóink, akkor a MOL Fehérvár FC lesz az ellenfél, a Pálhalmai sportpályán.

Hajrá Dunaújváros!