Izgalmas meccs elé néztek labdarúgóink, hiszen ahhoz a Rákosmente KSK-hoz utaztak, mely egy ponttal a mieink előtt állt a tabellán az NB III Közép Csoportjában. A tét tehát az volt, hogy amennyiben Lőrincz Emil tanítványai megszerzik a három pontot, akkor meg tudják előzni mai vetélytársukat. Ez nem tűnt könnyű feladatnak, hiszen a vendéglátók igen hullámzó teljesítményt mutattak eddig, azt azonban mi tudjuk, hogy ezzel a Dunaújváros sincs másként. A mieinktől továbbra is hiányzott eltiltás miatt Kis Balázs, valamint Barna Zsolt is, aki makacs sérüléssel bajlódik. A találkozó elején feltűnt, hogy egyik csapat sem akar ész nélkül nekirontania a másiknak, éppen ezért a labda inkább a két kapu között pattogott. Fölénybe egyik fél sem került, de egy-egy kisebb lehetőség mindkét oldalon kialakult. A védelmek jól működtek, emiatt a kapusoknak sem akadt sok dolguk. A félidő 31. percében azonban sikerült megszereznie a vezetést a Dunaújvárosnak. Ezúttal a fiatal tehetség, Kovács talált be (0-1). A vezetést a szünetig sikerült megőrizni, vagyis várható volt, hogy a második játékrész elején megpróbál majd a támadásaiba mindent beleadni a hazai gárda. Ez így is történt, de a DPASE védekezése jól működött, melyhez kellett, hogy a csatárok is visszazárjanak. Talán ez volt az oka, hogy a támadásokban nem volt nagy erő, de ezt az időszakot ki kellett bírni. Egy-egy kontrára azonban futotta, majd a félidő közepén megint kiegyenlítetté vált a találkozó. A Dunaújváros őrizte előnyét, viszont a hetvenedik perc környékén már arra is kellett figyelni, hogy mennyire fáradnak el a játékosok, hiszen a cserepad megint nagyon rövid volt. Most azonban jól oldották meg a végét Szepessyék, ezzel sikerült megőrizniük egygólos előnyüket, mely ezúttal három pontot ért. A Dunaújváros ezzel a Rákosmentét megelőzve lépett feljebb a tabellán.

Rákosmente KSK – Dunaújváros PASE 0-1 (0-1)

Rákosmente KSK: Ordasi – Nagy, Horváth, Balaskó (Bányai a 76. percben), Kokenszky, Aranyos, Horváth, Tóth (Lucz az 56. percben), Vattai, Kiss, Horváth (Mohácsik az 56. percben).

Dunaújváros PASE: Pokorni – Busa (Al-Sheraji a 92. percben), Kovács, Dorogi Renátó, Horváth, Csendes, Szepessy, Puskás, Hompót, Tóth, Tapiska (Beszterczei a 70. percben). Vezetőedző: Lőrincz Emil.