A találkozó első perceiben egyértelműen a hazai együttes akarata érvényesült. Az összecsapás ezen szakaszában akár több góllal is vezethetett volna a DPASE gárdája, hiszen Beszterczei Attila és Kis Balázs fejesénél is csupán a felső léc hárított. A huszonnyolcadik percben azonban sikerült a vezető találatot megszerezniük az újvárosiaknak. Egy labdaszerzést követő kontratámadásnál Biró Ákos lábáról perdült a labda a vendégek kapujába (1–0). A fordulást követően kissé „belealudt” a mérkőzésbe a hazai alakulat. A játékrész közepén azonban felpörögtek az események. A hatvanhatodik percben Csendes Pétert állította ki a játékvezető a második sárga lapja után, majd két perccel később egy rosszul sikerült belépőt követően Tóth Ákos is mehetett zuhanyozni. A kettős emberhátrány ellenére a dunaújvárosiak növelhették volna az előnyüket, de Kovács Barnabás tizenhatosról leadott lövése elkerülte a bal felső sarkot. A hetvenkilencedik percben egyenlítettek a vendégek. Egy jobb oldali beadást követően a csereként beállt hórihorgas Takács Kornél bólintott a hálóba (1–1). A rendes játékidő utolsó percében a győzelmet jelentő találatot is megszerezték a dabasiak. Egy súlyos védekezési hibát követően Popov Patrik talált közelről a hazaiak kapujába (1–2).

Dunaújváros PASE – FC Dabas 1–2 (1–0)
Dunaújváros PASE: Pokorni – Puskás G., Csendes, Kis B. Horváth K., Beszterczei (Szepessy R. a 74. p.), Dorogi R., Barna Zs. Tóth. Á., Kovács B., Biró Á. (Busa a 64. p.). Vezetőedző: Lőrincz Emil.
FC Dabas: Kersák – Kovács Á., Molnár P., Márton D., Sánta (Takács K. a 74. p.), Szabó B. (Földes M. a 46. p.), Erős R., Csepregi (Crkvenjakov az 57. p.), Fritz, Eördögh, Popov. Vezetőedző: Erős Károly.