A dunaújvárosiak múlt heti kezdő csapatából három játékos is hiányzott. Csendes Péter és Tóth Ákos piros lapok miatti eltiltását töltötte, amíg Biró Ákos ezúttal a kispadon kezdte a mérkőzést. A hazaiak az első perctől kezdve egyértelműen kivárásra játszottak, a vendégek pedig nem igazán tudtak támadást kezdeményezni, mivel nem volt ehhez elég területük. Ennek megfelelően az első játékrész első felében nem sűrűn forogtak veszélyben a kapuk. A huszonhatodik percben azonban mégis gólnak örülhettek a házigazdák. Egy középen elpasszolt labdát követően érkezett balról a DPASE kapuja elé a labda, amely a menteni igyekvő Kis Balázsról került a saját kapujába (1–0). A gólt követően többnyire a mezőnyben „gyúrták” egymást a csapatok, így a fordulásig már nem is módosult az eredmény. A szünet után sem változott a játék képe. A hazaiak vezetésük tudatában továbbra is a kontrákat erőltették. A DPASE gárdájában pedig nem volt átütőerő, nagyon gyenge volt az előrefelé játékuk. Az iváncsai védelem könnyedén blokkolta a próbálkozásokat. A hetvenedik percben egy eladott labdát követően kétgólosra növelte előnyét a hazai együttes. A három perccel azelőtt csereként beállt Killer Máté jobb oldali beadása némileg szerencsés körülmények között hullott a hosszú felső sarokba (2–0). A folytatásban a hazaiak természetesen őrizték az a meg­győző előnyüket, az újvárosiakban pedig nem volt elegendő erő ahhoz, hogy megszerezzék legalább a szépítő találatot.

Lőrincz Emil: – Úgy sehol nem lehet mérkőzést nyerni, ha minden játékos mélyen a tudása alatt játszik. Egyéni hibáinkkal nagyban hozzájárultunk ahhoz, hogy a hazaiak megszerezhessék a három bajnoki pontot.

Az idei utolsó bajnoki találkozóját a vasárnap játssza a DPASE, amikor a Kelen SC gárdáját fogadja majd a Dunaújváros Stadionban. Ezzel azonban még nem zárul le az idei sorozat, hiszen december 4-én a Magyar Kupában a Siófok csapatát látják vendégül az újvárosiak.

Iváncsa KSE – DPASE 2–0 (1–0)

Iváncsa Sportpálya, 400 néző. Vezette: Móri Tamás (Máyer, Kulcsár D.).
Iváncsa KSE: Prokop – Hujber (Pintér B. a 87. p.), Varga B., Szauter (Killer a 67. p.), Fekecs, Aradi, Cseszneki (Nyul a 89. p.), Vallejos, Pribék P., Madarász, Domokos. Vezetőedző: Domján Attila.
Dunaújváros PASE: Pokorni – Hompót D., Kis B., Puskás G., Horváth K., Busa (Biró a 63. p.), Dorogi R., Barna Zs., Kovács B. (Reicheld a 63. p.), Beszterczei (Tapiska a 74. p.), Szepessy R. Vezetőedző: Lőrincz Emil.

Hajrá Dunaújváros!