Az NB II-es Siófok együttesét látta vendégül szerdán este hat órától a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata a Magyar Kupa nyolcadik fordulójában. A legjobb tizenhat közé jutásról döntő párharc ezen az egy mérkőzésen dőlt el, s ugyan az összecsapás esélyeseinek a vendégek számítottak, Lőrincz Emil tanítványai a bravúr reményében léptek pályára.

A kezdés mindenesetre kissé ijesztő volt, mert a Siófok azonnal magához ragadta a kezdeményezést, s Pokorninak már a 10. percben bravúrral kellett védenie Zamostny közeli fejesét. Az első negyed óra végéhez érve azonban egyre inkább kijött a szorításból a DPASE, s hogy még nagyobb legyen a hazai drukkerek öröme, arról Csendes Péter gondoskodott, mivel a 20. percben estében fejelte a bal felsőbe Kovács Barnabás pontos beadását (1-0). Öt perccel később ismét Pokorninak volt dolga, de újabb bravúrt bemutatva védeni tudta Magasföldi szabadrúgását, majd nem sokkal később egy kisebb tűzijáték alakult ki a hazai kapu előtt, ám a mieink rendre blokkolni tudták a vendégek próbálkozásait. A félidő hajrája nyugodtabb hangulatban telt, helyzet egyik oldalon sem adódott, így a szünetre minimális hazai előnnyel vonultak a felek. A térfélcserét követően újabb szűk tíz percnek kellett eltelnie az első komolyabb helyzetig, de Bora György közeli próbálkozását is kiszedte Pokorni, aki komoly támaszt adott a DPASE labdarúgóinak. Az 58. percben, ha nem is a semmiből, de tovább növelte vezetését együttesünk, mert egy remek támadás végén Szepessy szelídítette meg a labdát, majd lőtt bő húsz méterről óriási gólt a bal felsőbe (2-0). Még sietősebb lett a dolga a Siófoknak, de a következő lehetőség is a mieink előtt adódott, s ha Beszterczei zúgó kapufájánál csak egy kicsivel beljebb megy a labda, már a 73. percben eldőlhetett volna a meccs. Így azonban maradtak még izgalmak, mert az utolsó negyed órában nagyon nyomott a Siófok, s Pokorninak, valamint a védelemnek többször is nagyot kellett mentenie, hogy megőrizzék kapunkat a szépítő góltól. A 89. percben sajnos már nem volt kegyelem, mert egy könnyű szívvel megítélt büntetőből Magasföldi már betalált, így volt miért izgulni a ráadásban (2-1). Főleg úgy, hogy egymás után jöttek a vendégek beívelései, de egy újabb Pokorni-bravúr és az önfeláldozó védekezés kihúzta a slamasztikából együttesünket, mely megúszta kapott gól nélkül az utolsó perceket, s összességében jó játékkal, megérdemelten jutott be a Magyar Kupa legjobb tizenhat csapata közé.

Lőrincz Emil: – Nagyon sokat dolgoztunk a mai nap is, tudtuk, hogy jobbára a védekezésre leszünk kényszerülve, de ezt stabilan tettük, ráadásul egy pontrúgásból a vezetést is meg tudtuk szerezni. A második félidőben is stabilak voltunk, az ellenfélnek szabadrúgásokból, illetve a felívelt labdákból volt lehetősége, s ekkor Pokorni Péter nagy védéseire is szükségünk volt az eredmény tartásához. Szerencsénk is volt persze, de néha az is kell, de a fiúk nagyon sokat dolgoztak a mai győzelemért, s azért, hogy továbbjussunk a következő fordulóba.

DPASE – BFC Siófok 2-1 (1-0)

Gólszerzők: Csendes a 20, Szepessy az 58., illetve: Magasföldi a 89. percben.

DPASE: Pokorni – Busa, Dorogi, Horváth, Csendes, Szepessy, Beszterczei (Bíró, 84.), Puskás, Hompót, Kovács, Tóth. Vezetőedző: Lőrincz Emil.

Siófok: Tajti – Magasföldi, Horváth A., Bencze (Csibra, 76.), György (Elek, 59.), Horváth P., Jagodics, Kiss, Lorentz, Zamostny, Bora. Vezetőedző: Gál István Róbert.