A téli felkészülés előtt Lőrincz Emil vezetőedzővel beszélgettünk, aki elmondta mit vár csapatától és ismertette őszinte véleményét csapat őszi teljesítményéről!

Kérem értékelje pár mondatban az őszi szezont!

– Úgy gondolom, hogy voltak pozitívumok, illetve negatívumok az ősszel. A szezon kezdés az teljesen fájó és zavaró, voltak olyan mérkőzések amelyeken már zsebünkben érezhettük a pontokat, de mégis csak tapasztalattal távoztunk a pályáról. Ezután következett egy nagyszerű, nyolc mérkőzésen át tartó győzelmi hullám, ideértve a Biatorbágy és a Nagykanizsa elleni kupapárharcokat is. A bajnokság végén ismét érkezett egy megmagyarázhatatlan hullámvölgy, ahol fontos pontokat hullajtottunk el, ez alatt értem az idegenbeli Dunaharaszti és itthoni Dabas elleni összecsapásokat. Kifejezetten biztató és büszkék lehetünk arra, hogy a Magyar Kupában még talpon vagyunk, ugyanis a Siófok másodosztályú gárdáját búcsúztattuk az év végén, hazai pályán. Összességében vegyes őszt tudhatunk magunk mögött.

  • A téli felkészülést megzavarja az, hogy Magyar Kupa mérkőzéseket kell játszani az egy osztállyal feljebb vitézkedő, MTK Budapest csapata ellen?

– Én úgy vélem, hogy szerencsés az, hogy a felkészülés negyedik és ötödik hetén Magyar Kupa mérkőzést kell játszanunk. Az, hogy ezek a megmérettetések milyen hatással lesznek ránk, az majd úgy is elválik. Bízom abban, hogy csak a pozitív dolgokat szűrhetjük le és a munkát csak megsegítik ezek a tétmérkőzések. Tehát teljesen jónak tartom, hogy februárban kétszer is megmérkőzünk az MTK Budapest csapatával. Természetesen ezáltal a felkészülés más ritmusban fog zajlani. Nagyon nagy örömmel tölt el, hogy nem a nulláról kell a fiúkat felépíteni, hanem a kiadott házi feladat végett jó erőben jönnek vissza a pihenőről 13.-án. A Polar rendszer miatt, Farkas Viktor asszisztensedző látja, hogy az elvégzett munkájuk megfelelő vagy sem.

  • A keretet és a célokat nézve várható változás az őszhöz képest?

– Lehetőségeink behatároltak, változást az előrelépés érdekében, nem nagyon tehetjük meg. A keret 99%-a marad, a maradék 1% csak azok a kérdőjeles emberek, akik iránt érdeklődnek vagy a hozzájuk fűzött reményeiket nem váltották be. Sajnos nem látok olyan potenciális játékost, akivel érdemes lenne tárgyalni. Egy kemény, Kupa mérkőzéssel feltűzdelt felkészülés után szeretnénk jó rajtot venni és sok pontot gyűjteni a tavasz folyamán.


Köszönjük szépen az interjút és minden célhoz sok sikert kívánunk a csapatnak!

Az edzőmérkőzésről a bővebb információról a Facebook oldalunkon, illetve itt a www.dpase.hu hivatalos honlapunkon adunk teljes körű tájékoztatást!

 

Hajrá Dunaújváros!