Háromgólos győzelmet aratott az MTK együttese a Dunaújváros labdarúgói ellen a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén.

A Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén lépett pályára tegnap este hat órától csapatunk, mely a másodosztályban listavezető MTK otthonában vendégeskedett. Az összecsapás és a párharc esélyesének a fővárosiak számítottak, ám Lőrincz Emil vezetőedző bízott abban, hogy stabil védekezéssel, valamint hatékony támadójátékkal képesek lesznek olyan eredményt elérni, hogy jó helyzetből várhassák a jövő heti visszavágót. Ahogy várható volt, a házigazdák vágtak neki erősebben a meccsnek, az első negyed órában három alkalommal próbáltak veszélyeztetni, ám ekkor még nem találtak kaput a hazai támadók. A 18. percben viszont már megszerezte a vezetést a fővárosi csapat, miután Prosser tálalt balról az érkező Bognár elé, aki laposan a bal alsóba gurított (1-0). Tíz perc elteltével sajnos megduplázta előnyét az MTK, miután Bíró fejelt közelről Pokorni kapujába, még nehezebb helyzetbe hozva ezzel együttesünket (2-0). A félidei szünetben rendezte sorait a Dunaújváros, s a második felvonás elején két lehetősége is volt a szépítésre, ám egyikkel sem sikerült élnie Lőrincz Emil együttesének. A folytatásban ismét kezdeményezőbb volt a házigazda, mely negyed órával a meccs vége előtt egy kisebb védelmi hibát kihasználva ismét betalált Bíró révén, így igen kedvező helyzetből várhatja a párharc második mérkőzését, melyet február 19-én rendeznek meg a Dunaújvárosi Stadionban.

MTK – Dunaújváros 3-0 (2-0)

Gólszerzők: Bíró 2, Bognár 1.

MTK: Varga – Baki, Fülöp, Nagy, Varju, Bognár, Mezei (Kovács, 82.), Cseke (Kata, 46.), Katona, Bíró, Prosser (Schön, 66.). Vezetőedző: Boris Michael.

DPASE: Pokorni – Kis, Horváth, Puskás, Hompót, Dorogi, Áman (Al-Sheraji 83.), Kovács, Barna, Busa (Reicheld, 83.), Szepessy (Beszterczei, 69.). Vezetőedző: Lőrincz Emil