Az NB III közép csoportjának tavaszi rajtján labdarúgócsapatunk vasárnap 14.30 órakor a Szentlőrinc SE vendégeként lép majd pályáraA téli átigazolási időszakban Biró Ákos és Csendes Péter távozott a keretünkből, erősítésként pedig érkezett Barta Barnabás és Novák Zsombor. Vezetőedzőnk Lőrincz Emil optimistán várja az idénynyitót.

Lőrincz Emil (vezetőedző): A felkészülésünk összességében jól sikerült. Az időjárás kedvező volt, így a tervezett munkát elvégeztük. Az külön jó volt, hogy az időszak közepén játszottunk kupamérkőzést az MTK ellen, ami kicsit megtörte a monoton munkát. Pályára léptünk két olyan meccsen, ami az edzőmérkőzéseknél sokkal erősebb színvonalú volt. Szerencsére az elmúlt időszakban a nagyobb sérülések elkerültek minket, hellyel-közzel minden játékos a rendelkezésemre állt, így bizakodva várjuk a bajnoki rajtot. A két érkező közül Novák Zsombor az elmúlt években viszonylag kevesebb bajnoki mérkőzést játszott, mint ami ideális lett volna ebben a korban. Erénye, hogy támadóként több poszton is képes meghatározó teljesítményre. Barta Barnabás szélső vagy belső védő pozícióban vethető be, de dinamikáját, futóteljesítményét nézve akár védekező középpályásként is számításba jöhet. Ő többet játszott az elmúlt időszakban, de tőle szakmailag mást kértek az előző csapatainál, így be kellett illeszkednie a mi játékrendszerünkbe. Remélem a hét végére mindketten rendben lesznek, és segíteni tudják a csapatot. A Szentlőrinc elleni találkozón a ránk jellemző szervezett csapatvédekezésre törekszünk. Támadásban viszont többre lesz szükség, mint az MTK elleni két kupamérkőzésen, vagy akár a Fehérvár elleni felkészülési találkozón. Nem lesz egyszerű meccs, hiszen a Szentlőrinc nem érdemtelenül telelt a második helyen. Jó csapat, amelynek új edzője van, így nem tudhatjuk, ez mennyire befolyásolja a játékukat.

A fiatal támadó, Novák Zsombor már játszott Dunaújvárosban, most a Soroksár együttesétől igazolt vissza.

Kicsit izgatott voltam az érkezésemkor, hiszen olyan volt, mintha tegnap jártam volna itt utoljára. Csupán néhány ember változott az öltözőben, így a beilleszkedésem nagyon könnyen ment. Természetesen minden játékosnak az a célja, hogy ott legyen a kezdőcsapatban a hét végén. A bajnoki tabella második helyén álló Szentlőrinc otthonában egy ki-ki meccsre számítok. Jó lenne eldönteni a rangadót, de nem csak a góllövés fontos a számomra, ha kell egy becsúszó szereléssel segítek hátul, vagy kiosztok egy jó labdát elöl. Erősen motivál a góllövés, de ez nem szabad, hogy a csapatjáték kárára menjen. Igyekszem a mezőnyben is mindent megtenni a siker érdekében.
Hajrá Dunaújváros!