Nem született gól a labdarúgóinknak az első tavaszi bajnokiján a Szentlőrinc SE otthonában.

Kemény feladat várt ma délután fél háromtól a Dunaújváros PASE labdarúgó csapatára, mely idegenben, a Szentlőrinc SE elleni összecsapással kezdte meg az NB III-as pontvadászat tavaszi idényének küzdelmeit. A mieink az ötödik, míg a házigazdák a második helyről várták a mérkőzést, s mint azt a kezdés előtt Lőrincz Emil vezetőedző elmondta, ahhoz, hogy pontot, pontokat szerezzenek, támadásban és védekezésben is jó teljesítményre volt szükség labdarúgóinktól. A találkozó első félidejében inkább a házigazdák akarata érvényesült, de a mieink jól védekezve óvták kapujukat, s nem engedték komolyabb helyzetig jutni ellenfelüket. A szünet után egy bátrabb DPASE jött ki a meglehetősen mély talajú pályára, ám a második negyvenöt percben hiába volt kezdeményezőbb együttesünk, gólt nem sikerült szereznie, így 0-0-s döntetlennel ért véget az összecsapás, mely után Lőrincz Emil vezetőedző érdeklődésünkre elárulta, hogy van benne hiányérzet, de a játék képe alapján reális az eredmény.

“Nem volt könnyű dolga a csapatoknak, mert nehéz körülmények között, egy nagyon mély talajú pályán játszottunk, így inkább a küzdelem dominált. Az első félidőben a hazaiak voltak kezdeményezőbbek, de a második felvonásban sokkal bátrabban játszottunk, átvettük az irányítást, s bár voltak lehetőségeink, elől hiányzott a minőségi befejezés. Védekezésben jól teljesítettünk, de támadásban kell még javulnunk, mert ez olyan meccs volt, amit egy gól eldönthetett volna” – fogalmazott a szakvezető.

Szentlőrinc SE – Dunaújváros 0-0

Dunaújváros: Pokorni – Barta, Kis, Busa, Dorogi, Novák, Puskás, Hompót, Barna, Tapiska, Szepessy R. Vezetőedző: Lőrincz Emil.