Mindkét félidő elején egy-egy gólt szerezve aratott sima győzelmet a Szekszárd elleni hazai bajnokin a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata.

Hazai környezetben, de zárt kapuk mögött lépett pályára ma délután öt órától a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata az NB III Közép Csoportjának 19. fordulójában. Együttesünk ellenfele az a Szekszárd volt, mely ugyan hat pozícióval a mieink mögött áll a tabellán, ám a két gárda augusztusi mérkőzésén 4-1-re legyőzte Lőrincz Emil alakulatát, vagyis volt miért visszavágnia labdarúgóinknak. A Dunaújváros gárdája láthatóan elszántan is vetette magát a küzdelembe, s azonnal magához ragadta az irányítást. A vendégek jobbára a védekezéssel voltak elfoglalva, s bár feladatukat egy ideig jól ellátták, a 10. percben Barna felívelt labdája után egy visszafejelt labdánál Szepessyre nem jutott ember, s ő köszönte szépen a lehetőséget és nyolc méterről a bal alsóba lőtt (1-0). A gól után is fölényben játszott Lőrincz Emil együttese, ám a szekszárdiak is egyre több alkalommal jutottak el a hazai tizenhatos előterébe, ám az első fél órában egyáltalán nem tudták veszélyeztetni a mieink kapuját. Az első fél óra végén viszont a volt dunaújvárosi Fejős Áron fejelhetett tisztán öt méterről, de Pokorni óriási bravúrral védeni tudta a kísérletet. A félidőből hátralévő időben átvette a kezdeményezést a vendégcsapat, ám a mieink továbbra is jól védekezve őrizték fórjukat, így a szünetre 1-0-s hazai vezetéssel vonultak a felek. A második felvonást parádésan kezdte együttesünk, mivel a 3. percben Szepessy passzolt pontosan a tizenhatos előterében Barna Zsolt elé, aki egy pimasz csellel elfektette a rá támadó védőt, majd a kapus mellett a bal alsóba lőtt, megduplázva ezzel a mieink előnyét (2-0). Kétgólos vezetése tudatában még nyugodtabban játszhatott Lőrincz Emil alakulata, mely a 61. percben újabb gólt szerezhetett volna, ám az első találatnál gólpasszos Puskás közeli próbálkozása a kapu fölé szállt. A folytatásban is egyértelműen az történt a pályán, amit a mieink elképzeltek, ám hiába jutottak el többször is ellenfelük kapuja elé, vagy az utolsó passzokba csúszott hiba, vagy Mityók védett bravúrral, mint tette azt a csereként beállt Reicheld lövésénél. A szekszárdiak a hajrában sem tudtak fogást találni együttesünkön, így esélyük sem volt a szépítésre, így hiába nem szerzett újabb gólt együttesünk, végül sima, 2-0-s győzelmet aratva jött fel a tabella ötödik helyére.

Dunaújváros – Szekszárdi UFC 2-0 (1-0)

Gólszerzők: Szepessy (10’) Barna (48’).

Dunaújváros: Pokorni – Barta, Kis, Busa, Novák, Dorogi, Horváth, Puskás, Barna, Tapiska, Szepessy. Csere: Kovács, Reicheld, Al-Sheraji. Vezetőedző: Lőrincz Emil.