Az első félidőben sokat hibázott, hátrányba is került, de jól küzdött, s végül 2-2-es döntetlent ért el az NB II-es Szeged elleni edzőmeccsen a Dunaújváros labdarúgó csapata.

Az NB II-ben szereplő Szeged-Csanád Grosics Akadémia elleni szegedi mérkőzéssel folytatta felkészülési találkozóinak sorozatát szerdán délután öt órától a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata. A mérkőzés esélyesének a másodosztály rajtjára készülő házigazdák voltak, ám a dunaújvárosi szakvezetés bízott abban, hogy a magasabb osztályú ellenféllel szemben is képesek lesznek stabil, jó teljesítményt nyújtani. Ez persze nem ígérkezett könnyű feladatnak, főleg nem úgy, hogy a Veszprém ellen bokasérülést szenvedő Lakatos Gergőre nem számíthatott a szakvezetés, így ismét újra kellett szerezni a csapat védelmét. Azt a védelmet, melyben feltűnt a dunaújvárosi nevelésű, pályafutása alatt több mint kétszáz NB I-es meccset lejátszó Báló Tamás is, s mint az a mérkőzés után a Dunaújváros PASE bejelentette, a 36 éves balhátvéd Dunaújvárosban folytatja pályafutását.

Lőrincz Emil vezetőedző ezúttal a Pokorni – Barta, Markovics, Hompót, Báló, Dorogi, Barna, Tóth, Szepessy, Novák, Kesztyűs összeállításban küldte pályára tanítványait, s bár az első percek kiegyenlített játékot hoztak, a 13. percben volt játékosunk, Dobos Áron lőtt a felső lécre, majd Novák Zsombor előtt adódott lehetőség, ám a védők még időben tisztázni tudtak a Dunaújváros  csatára elől. A játékrész derekán megszerezte a vezetést a házigazda, méghozzá Dobos Áron révén, aki egy bal oldali beadás után lőtt a kapuba, s bár nem sokkal később helyzetbe került együttesünk, a következő gólt is a szegediek érték el, miután Gajdos értékesített egy könnyű síppal befújt büntetőt a 40. percben (2-0). A szünetben több helyen változtatott csapatán Dobos Barna és Lőrincz Emil is, s egészen a hajráig úgy tűnt, hogy nem változik az eredmény. A hajrát azonban nagyon megnyomta együttesünk, mely az utolsó öt percben Dorogi Renátó és a csereként beállt Héjjas Zsombor szép találataival kiegyenlített, s végül 2-2-re mentette az összecsapást.

“Az első félidőben bátortalanul, sok hibával futballoztunk, ez nagyon nem tetszett. A másodikban sok volt a csere mindkét oldalon, talán az eredmény is rányomta a bélyegét a játékra, nem volt rajtunk akkora nyomás. A meccs végén sikerült kélt átlövés góllal egyenlítenünk, pozitívum, hogy nem adtuk fel, mentünk előre, csináltuk a dolgunkat, s ennek meg is lett az eredménye” – értékelt a mérkőzés után Lőrincz Emil, a Dunaújváros PASE labdarúgóinak vezetőedzője.

Szeged-Csanád GA – DPASE 2-2 (2-0)

Gólszerzők: Héjjas, Dorogi, illetve: Dobos, Gajdos

Dunaújváros: Pokorni – Barta, Markovics, Hompót, Báló, Dorogi, Barna, Tóth, Szepessy, Novák Zs., Kesztyűs. Cserék: Szent-Ivány, Áman, Al-Sheraji, Halász, Héjjas, Novák L. Vezetőedző: Lőrincz Emil.

Hajra Dunaújváros! 
(forrás: www.dunaujvaros.com)