A mai, Szekszárd elleni rajt előtt vezetőedzőnket Lőrincz Emilt, és csapatunk új játékosát Báló Tamást kérdezhették a média munkatársai egy sajtótájékoztató keretein belül.

Lőrincz Emil (vezetőedző): – A járványhelyzet miatt elég rövidre sikerült a nyári felkészülésünk. Csupán öt hetünk maradt arra, hogy összerakjuk a csapatot a bajnoki rajtra. Sajnos a múlt szezonban szerepelt négy védőből három elment tőlünk. A helyükre megfelelő játékosokat kellett keresnünk. Találtunk is ilyeneket, de sajnos elég későn, így ők az első hetekben nem tudtak velünk dolgozni, tehát a munka kicsit lassabban haladt. Tovább növelte a gondjainkat, hogy az újonnan igazolt Lakatos Gergő az egyik edzőmeccsen súlyos sérülést szenvedett. Azokról azonban, akik végigcsinálták a felkészülést, csak pozitív dolgokat mondhatok. Mindenki becsületesen, jól dolgozott. Az érkezők közül Báló Tamás rutinjával, játékával rendkívül sokat tud segíteni akár nekem, akár a csapatnak. A tapasztalata, játékintelligenciája fontos az együttes számára, mert eléggé kevés az ilyen típusú labdarúgónk. Bízunk benne, hogy a fiataljainkat mindenféle szempontból segíti majd. Szekszárdon valami hasonlóra számítok, mint tavaly ősszel, amikor kikaptunk 4–0-ra. Természetesen nem a végeredményre, hanem a hazaiak játékfelfogására gondolok. Tudjuk, hogy mik az erényeik, és mik a hibáik. Azon dolgozunk, hogy a tavalyi eredmény ne ismétlődhessen meg. Hátrányt jelent majd számunkra, hogy a pályájuk elég rossz állapotban van. Annak ellenére, hogy létszámban és minőségben is gyengültünk tavalyhoz képest, pozitívan szeretnénk hazatérni Szekszárdról. Az elsődleges célunk, hogy fiataljaink tovább fejlődjenek. A vasárnapi nyitó meccsről biztosan hiányzik majd Lakatos Gergő, akinek részleges bokaszalag-szakadása van. Rajta kívül nem játszhat Tóth Ákos sem, akinek még nem járt le a tavalyi bajnokságban kapott eltiltása.

 Báló Tamás (játékos): – Nagyon jó érzéssel léptem újra be az öltözőbe, hiszen itt nőttem fel, csodálatos időszakot töltöttem el Dunaújvárosban. Itt kezdtem el futballozni a serdülőcsapatban, és egészen a felnőtt­együttesig jutottam. Úgy érzem, zökkenőmenetes volt a beilleszkedésem, befogadtak a srácok. Jók az edzések, a fiatalok tehetségesek, de természetesen még nagyon sokat kell dolgozniuk. Amennyiben bármilyen segítségre lenne szükségük, bátran fordulhatnak hozzám. Várjuk a vasárnapi rajtot, megvannak azok a begyakorolt figurák, amik jók lesznek. Én nagyon pozitív vagyok, és bízom benne, így is fogok hazaérkezni. Bízom a csapatban, és ha megcsináljuk azt, amit a mester kér, akkor számunkra jó eredmény születik majd.

Hajrá Dunaújváros!

(forrás: www.duol.hu)