Hiába szerzett már a mérkőzés elején vezetést, végül 2-1-es vereséggel távozott szekszárdi bajnokijáról a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata.

Idegenben, a Szekszárd elleni találkozóval kezdte meg vasárnap este fél hattól az NB III Közép Csoportjának küzdelmeit a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata, mely átalakított kerettel, de a jó rajtban bízva várta a 2020/2021-es bajnoki szezon első tétmeccsét. Lőrincz Emil vezetőedző ezúttal a Pokorni – Barta, Hompót, Markovics, Báló – Dorogi, Barna, Novák – Kesztyűs, Szepessy, Áman összeállítású kezdőcsapatnak szavazott bizalmat, s a kezdésre nem is lehetett panasza a szakvezetésnek, mert Báló második remek beadása után Dorogi Renátó már a harmadik percben megszerezte a vezetést együttesünknek (0-1). A folytatásban is jobbára az történt a pályán, amit a mieink elképzeltek, egészen a 27. percig, mikor egy hazai támadás közben hiába pattant a szekszárdi csatár kezére a labda a dunaújvárosi tizenhatoson belül, az akció végén Mayer a védőjét egy kicsit megtaszajtva fejelt a kapu jobb oldalába (1-1). A félidő hajrájában tovább nehezedett a mieink helyzete, miután egy finoman szólva is véleményes szituáció után büntetőt kaptak a házigazdák, s mivel ezt Arena értékesítette is, így a szünetre már ellenfelünk vonulhatott minimális vezetéssel (2-1). A térfélcserét követően igyekezett nagyobb elánnal támadásba vetni magát együttesünk, s ugyan akadt is egy-két helyzete, ezekkel sajnos nem tudtak élni Lőrincz Emil tanítványai. Az egyre keményebb belépőkkel tarkított összecsapáson szépen gyűjtötték a lapokat a játékosok, ám hiába állította ki a játékvezető a 70. percben Németh Kristófot, majd a 92. percben Márton Eriket is a hazaiaktól, csak nem sikerült begyötörni az egyenlítő találatot, így az összesen két piros lapot és nyolc sárgát hozó összecsapás végén a Szekszárd örülhetett a 2-1-es sikernek.

Szekszárd – Dunaújváros 2-1 (2-1)

Gólszerzők: Mayer a 27., Arena a 42., illetve Dorogi a 3. percben.

Dunaújváros: Pokorni – Barta (Halász, 90.), Hompót, Markovics, Báló – Dorogi, Barna, Novák – Kesztyűs (Novák, 84.), Szepessy, Áman (Al-Sheraji, 52.). Vezetőedző: Lőrincz Emil

Hajrá Dunaújváros!

(forrás: www.dunaujvaros.com)