Szombaton elrajtolnak az utánpótlás bajnokságok is. Varga Balázs szakmai igazgató válaszolt szerkesztőségünk kérdéseire.

Hogyan sikerült a korosztályok felkészülése véleményed szerint?

— Én inkább előszezonról beszélnék, mint felkészülésről, hiszen a játékosokat folyamatosan képeznünk és fejlesztenünk kell a versenyidőszakban is. Előre megtervezett szakmai program alapján dolgozunk az edzőinkkel és minden korosztályban próbáltuk a lehető legtöbbet kihozni az elmúlt hetekben, hiszen több hónap kihagyás után indultak újra az edzések teljes létszámmal. Az első héten több tesztet is elvégeztünk a játékosokkal, amit később újra lemértünk és olyan eredmények születtek, amik mutatják az előrelépést. Sikerült több hasznos gyakorló mérkőzést is játszanunk, amik jól illeszkedtek a programunkba és voltak biztató jelek is a játékunkat illetően. Nagyon sok új játékos érkezett csapatainkhoz, aminek örülök, hiszen elértük, hogy minden akadémiai korosztályos csapatunk megfelelő kerettel tud készülni, amire az elmúlt években nem volt példa. Ehhez nagyon sok erőfeszítés kellett és büszkék lehetünk rá, hogy ez megvalósult.

 

 

Te – mint az utánpótlásunk szakmai igazgatója – mit vársz ettől a szezontól?

— Az eredményességet illetően azt tudom mondani, hogy szeretnénk megőrizni az országos bajnokságban a tagságunkat. Emellett meg kell próbálnunk minél több tehetséges játékosunkat felépíteni úgy, hogy minél előbb az első csapatunk hasznos tagjai lehessenek.

Hogyan látod jelenleg a dunaújvárosi fiatal labdarúgók helyzetét?

 A jelenlegi helyzetet nagyon jónak tartom. Egy dunaújvárosi fiatal labdarúgó számára minden adott, hogy elérje céljait. Kiváló körülmények között, jó minőségű pályákon készülhetnek hétről hétre, koordinált szakmai munka mellett. Az első csapat keretéhez több saját nevelésű labdarúgó tartozik, ez pedig már egy elérhető cél, motiváció kell legyen minden gyerek számára. Az elmúlt időszakban sikerült Dobos Áronnak és ezen a nyáron Kovács Barnabásnak is Dunaújvárosból a legmagasabb szintekre (holland és magyar első osztály) eljutni, ami azt mutatja, hogy klubunkból vezethet az út a legjobbak közé is, csak meg kell dolgozni érte minden áldott nap.

Köszönjük szépen, sok sikert kívánunk idénre!

Hajrá Dunaújváros!