Felnőtt csapatunk vasárnap az ESMTK csapatát fogadta a dunaújváros stadionban. Az első fordulóban a Szekszárd ellen elszenvedett idegenbeli vereség után, egyértelműen a győzelem megszerzése érdekében léptek fiaink a pályára.

A mérkőzést nagy lendülettel kezdtük, de sajnos mégis ellenfelünk szerezte meg a vezetést a 21.percben, egy szögletet követően Boda fejese talált utat Pokorni hálójába (0-1). A gólt megelőzően Tóth Ákos sérült meg egy csúnya belépőt követően, így Tóth helyén Áman folytatta. Fiatal játékosunk balhátvéd pozícióban kapott lehetőséget, így Báló Tamás a középpálya tengelyében, Tóth helyén szervezte végig együttesünk támadásait. A félidő végéig a mezőnyben folyt a játék, majd az első játékrész megszakítása előtt Báló lövését hárította a vendég hálóőr.

A második félidőben kezünkbe vettük a dominálást, ami megmutatkozott helyzetekben, szépen kialakított támadásokban, de gólokban sajnos nem. A mezőnyünkben kimagasló teljesítményt nyújtott a csereként beálló Al-Sheraji, aki lendületével gyarapította helyzeteink számát. Ellenfelünk védekezett és a kontrákra alapozott, de védőink operálták az összes fővárosi próbálkozást. Együttesünk két rutinos játékosa Szepessy és Báló előtt adódtak kisebb-nagyobb lehetőségek, de valahogy a szerencse nem volt velünk az első hazai mérkőzésünkön. Az utolsó percekben több oldalszabadrúgásunk volt, ahol ismételten a frissen igazolt Báló Tamás volt főszerepbe, kinek beadásait vagy a vendég védők vagy egy hazai próbálkozás után a kapus hárította. Két forduló után, nulla ponttal a tabella 16. helyét foglaljuk el.

Dunaújváros – ESMTK 0-1 (0-1)

Gólszerző: Boda a 21. percben

Dunaújváros: Pokorni – Barta, Markovics, Dorogi, Hompót, Báló, Tóth (Áman, 21.), Novák (Al-Sheraji, 65.), Kesztyűs, Barna, Szepessy. Vezetőedző: Lőrincz Emil.

Köszönjük, hogy szép számú nézőközönség látogatott ki a mérkőzésre. Jövő héten szerdán Dabason, majd vasárnap hazai pályán a Körösladány ellen lépünk pályára a bajnokságban.

Hajrá Dunaújváros!