Már az első félidőben eldöntötte a Taksony elleni mérkőzést a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata az NB III Közép Csoportjának ötödik fordulójában.

Dunaharasztiban, a tabella tizenegyedik helyén álló Taksony elleni mérkőzésen lépett pályára vasárnap este fél hattól a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata. Lőrincz Emil alakulata három vereséggel kezdte az idei szezont, ám legutóbbi találkozóját már megnyerte, így a kezdőcsapatba visszatérő Báló Tamással a fedélzeten, a siker reményében vágott neki ötödik bajnokijának az NB III Közép Csoportjában. A találkozó első tíz perce az ismerkedésé volt, ám a folytatásban egyértelműen az történt a pályán, amit a mieink elterveztek. A szórványos hazai támadásokat rendre megszűrte a dunaújvárosi védelem, s az ellentámadásokból többször is sikerült veszélyt teremteni a taksonyi kapu előtt. A 24. percben nagy esélyt kapott csapatunk a vezetés megszerzésére, miután Héra Csanád egy, a hazai tizenhatoson belül történt szabálytalanság után a tizenegyes pontra mutatott, s a megítélt büntetőt Szepessy nem is hibázta el, így megérdemelten került előnybe a Dunaújváros (0-1). A vezető találat megszerzése után még nagyobb önbizalommal játszott együttesünk, mely a 35. percben tovább növelte előnyét Szepessy húsz méteres, rendkívül pontos lövésével, s hogy a hazaiak kedve még rosszabb legyen, arról Novák Zsombor gondoskodott, aki egy remekül végigvitt kontra után váltotta gólra Kesztyűs átadását, így a félidei szünethez érve magabiztos, 3-0-s vezetéssel vonulhattak pihenőre labdarúgóink. A második felvonás előtt muszáj volt cserélnie Lőrincz Emilnek Barna Zsolt kisebb sérülése miatt, ám a csereként beállt Áman Áron is hozta azt a teljesítményt, amit elvárt tőle a szakvezetés. A mieink továbbra is fölényben játszottak, ráadásul a hatvanadik percben még közelebb kerültek a sikerhez, miután egy hazai labdarúgót kiállított a játékvezető. Innentől kezdve még nyugodtabban terelgethette a játékszert együttesünk, melyben a 67. percben pályára léphetett a héten igazolt, közel száz NB I-es mérkőzést maga mögött tudható Vadász Viktor is. A találkozó utolsó negyed órája semmi izgalmat nem tartogatott már, a Dunaújváros magabiztosan őrizte előnyét, s végül sima 3-0-s győzelemmel gyűjtötte be a három bajnoki pontot.

Taksony SE – Dunaújváros 0-3 (0-3)

Gólszerzők: Szepessy a 24. és 35., Novák a 41. percben.

Dunaújváros: Pokorni – Hompót, Markovics, Lakatos (Vadász, 67.), Báló – Dorogi, Barna (Áman, 46.), Novák – Kesztyűs (Halász, 82.), Szepessy, Al-Sheraji. Vezetőedző: Lőrincz Emil.

Hajrá Dunaújváros! 

(forras: www.dunaujvaros.com)