Hiába a mezőnyfölény, kétgólos vereséget szenvedett hazai pályán a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata az NB III Közép Csoportjának hatodik fordulójában.

Két szép győzelem után, a Kozármisleny elleni hazai összecsapással folytatta az NB III Közép Csoportjának küzdelmeit szerdán este a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata. Lőrincz Emil vezetőedző a “győztes csapaton ne változtass” elvet követve a Taksony elleni kezdőt küldte pályára ezúttal is, ám a nyitány finoman szólva sem úgy alakult, ahogy azt reméltük, mert a 6. percben egy húsz méteres lövés középre pattant Pokorniról, pont az érkező Hampuk elé, aki öt méterről a kapu közepébe bombázva szerezte meg a vezetést a vendégeknek (0-1). A gyors gól után vissza is állt az ellenfél, mely hagyta, hogy a DPASE támadjon, ám hiába sikerült többször is beívelni a kozármislenyi védelem mögé a játékszert, vagy a beadásokba csúszott hiba, vagy a befejezésekbe, így Novák, majd Báló lövése sem okozott gondot somogyi kapusnak. A 31. percben egy gyors kontra után nem sok kellett ahhoz, hogy kettőre növelje előnyét a vendégcsapat, de Hampuk próbálkozása elkerülte a kaput, csakúgy, mint a túloldalon Kesztyűs életerős lövése, így az első félidő végén a Kozármisleny állt közelebb a sikerhez. A térfélcsere után még inkább átadta a területet együttesünknek a vendégcsapat, ám hiába Báló remek szabadrúgása, valamint Szepessy ordító ziccere, előbbit a kapus védte bravúrral, utóbbinál meg a legutóbbi két meccsen négy gólt is szerző csatár fejéről a kapu fölé perdült a labda. S, ahogy az ilyenkor lenni szokott, a kihagyott ziccer után nem sokkal jött az újabb hazai sokk, mert a 70. percben ismét végigvitt egy gyors kontrát az ellenfél, s mivel a kapu elé belőtt labdára Szabó Dominik érkezett pontosan, már igen mély gödörből kellett volna kikapaszkodnia csapatunknak (0-2). Nem lehetett azt mondani, hogy nem próbálkoztak Lőrincz Emil tanítványai, ám ahogy fogyott az idő, úgy tűnt el a lendület, egyre több volt a hiba a hazai támadásokban, így a vendégek magabiztosan megőrizve előnyüket, 2-0-s sikerrel távoztak a Dunaújvárosi Stadionból.

Dunaújváros – Kozármisleny 0-2 (0-1)

Dunaújváros: Pokorni – Hompót, Lakatos, Markovics, Báló – Dorogi (Vadász, 63.), Barna, Novák (Tóth, 63.) – Kesztyűs, Szepessy, Al-Sheraji. Vezetőedző: Lőrincz Emil.

Hajrá Dunaújváros!

(forrás: dunaujvaros.com)