Végletekig kiélezett mérkőzésen aratott 4-3-as győzelmet a Körösladány ellen a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata az NB III Közép Csoportjának negyedik fordulójában. Pedig sokáig úgy tűnt, hogy nagyon sima lesz, ám a végén izgulni kellett a sikerért.

Hazai környezetben, a Körösladány elleni összecsapással folytatta az NB III Közép Csoportjának küzdelmeit ma este fél hattól a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata. Mivel a mieink elveszítették első három összecsapásukat, ezért győzelmi kényszerben lépett pályára Lőrincz Emil alakulata, melyből az eltiltott Báló Tamáson kívül a felkészülés hajrája óta sérüléssel bajlódó Lakatos Gergőre sem számíthatott a szakvezetés. Labdarúgóink nagyon fogadkoztak a meccs előtt, hogy megtörik rossz sorozatukat, s ennek megfelelő elszántsággal is kezdték a találkozót. A 6. percben Novák lövését kellett védenie a vendégek kapusának, ám két perccel később már ő is tehetetlen volt, mert egy visszagurított labdát Kesztyűs lőtt védhetetlenül a jobb alsóba tíz méterről (1-0). A körösladányiak még fel sem ocsúdhattak a sokkból, máris jött a következő pofon egy jogos tizenegyes formájában, melyet Szepessy értékesített magabiztosan, így nagyon korán, már a 13. percben kétgólos vezetésnek örülhettek a hazai drukkerek (2-0). A folytatásban valamelyest kiegyenlítettebbé vált a játék, a játékrész derekán Pokorninak is akadt már védeni valója, de az eredmény nem változott. Egészen a 38. percig, mikor egy bal oldalról elvégzett szabadrúgást követően Markovics Bence bólintott pontosan hat méterről, így a mieink jó játékkal elért magabiztos előnnyel vonulhattak a félidei pihenőre (3-0). A térfélcsere után sem tűnt úgy, hogy lesz nagyon izgulni való, mert a Dunaújváros biztosan őrizte előnyét, ám elég volt egyetlen védelmi megingás, s egy kontra végén Bartik Milán közelről nem hibázta el ziccerét (3-1). A középkezdés után azonnal támadásba lendült együttesünk, s rögtön ki is harcolt egy újabb jogos tizenegyest, s mivel Szepessy ezt sem hibázta el, pillanatok alatt sikerült visszaállítani a két gárda közti korábbi különbséget (4-1). A 62. percben azonban jött az újabb fordulat, mert egy késői belépő után Barta megkapta második sárga lapját, s így a pirosat is, így emberhátrányban kellett megőrizni a vezetést. A vendégek egyből feljebb is jöttek, s bár akadt ziccere a mieinknek is, a 77. percben Burai Dávid éles szögből lőtt góljával megkezdték a felzárkózást (4-2). Fokozódtak az izgalmak a pályán, különösen úgy, hogy a 84. percben Kisari Gábor fejelt be közelről egy beadást, amivel minimálisra csökkentette hátrányát a vendégcsapat (4-3). A mérkőzésből hátralévő öt-hat percben egymás után jöttek a körösladányi beívelések, de a dunaújvárosi védelem ekkor már jól állt a lábán, így sikerült egy gólt megőrizni a vezetésből, ami egyben azt jelentette, hogy 4-3-as sikerének köszönhetően megszerezte első pontjait a DPASE, mely ezzel fel is jött a tabella 16. helyére.

Lőrincz Emil vezetőedző: – Az első félidőben nagyon jól játszottunk, megérdemelten vezettünk három góllal. A fordulás után, egészen a kiállításig uralmunk alatt is tartottuk a mérkőzést, s miután megfogyatkoztunk, akkor is voltak azért ziccereink, de ekkor már csak a vendégek lőttek gólokat. Nagyot küzdöttünk, megdolgoztunk ezért a győzelemért, ami az összképet tekintve teljesen megérdemelt.

Dunaújáros – Körösladány 4-3 (3-0)

Gólszerzők: Kesztyűs a 8., Szepessy a 13. és 59., Markovics a 38., illetve: Bartik az 58., Burai a 77., Kisari a 84. percben.

Dunaújváros: Pokorni – Barta, Hompót, Markovics, Tóth (Áman, 61.) – Dorogi, Barna, Novák (Halász, 93.) – Kesztyűs (Héjjas, 78.), Szepessy, Al-Sheraji. Vezetőedző: Lőrincz Emil.

Hajrá Dunaújváros!

(forrás: www.dunaujvaros.com)