Az NB III Közép csoportjának hetedik fordulójában vasárnap idegenben szenvedett egygólos vereséget a Dunaújváros PASE labdarúgócsapata.

A „szaharai” hőségben lejátszott matinén jó színvonalú játékot láthattak a nézők. A nem éppen futballbarát időjárás ellenére mindkét együttes becsülettel tette a dolgát. A játék képe alapján senki sem mondta volna meg, hogy melyik a dobogós helyen álló együttes, illetve melyik állt a forduló előtt a tizennegyedik helyen a tabellán. A vendégek bátran játszottak, voltak gólhelyzeteik is, de egy Fradi-ellentámadásnál Pokorni bravúrja is kellett. A huszonhetedik percben azonban már ő sem tudott segíteni. Egy gyors összjátékot követően a hét perccel azelőtt csereként beállt Katona Bálint talált az újvárosiak kapujába (1–0). A folytatásban több lehetőségük is akadt a vendégeknek a gólszerzésre, de a befejezésekbe rendre hiba csúszott, így ismét pont nélkül maradt a gárda. A találkozó lefújását követően a dunaújvárosiak vezetőedzője, Lőrincz Emil a következőképpen foglalta össze csapata teljesítményét.
– Jól indult a találkozó, hiszen az első húsz percbe egyértelműen mi domináltunk. Volt hat gólszerzési lehetőségünk, amiből kettőt legalább értékesítenünk kellett volna. A félidő közepén azonban a házigazdák egy gyors kombinációval kijátszották a védelmünket, és megszerezték a vezetést. Ezt követően is becsülettel csináltuk a dolgunkat, aminek köszönhetően a szünetig zömében a mi akaratunk érvényesült a pályán. Igaz, a Ferencváros gyors fiataljainak a kontrái mindig magukban hordozták a veszélyt. A második játékrészben is kimaradtak a ziccerek, csak a kapufáig jutottunk. Összességében elmondható, hogy csak magunkat okolhatjuk a vereségért. Sajnos, rossz szériában vagyunk – értékelt a vezetőedző.

Ferencvárosi TC II – Dunaújváros 1–0 (1–0)

Népligeti Sportcentrum, 200 néző.

Vezette: Zimmermann Márió (Kövér, Gavalla-Kulcsár).

FTC II: Szécsi G. – Arday, Mazzonetto (Katona B. a 20. p.), Szabó L. (Ramadan a 46. p.), Hajdú R., Pócsik (Redzic a 78. p.), Molnár T., Leandro, Csonka A., Orosz M., Gera Z.

Vezetőedző: Máté Csaba.

Dunaújváros PASE: Pokorni – Hompót D., Lakatos G. (Al-Sheraji a 69. p.), Markovics B., Báló T., Dorogi R., Barna Zs., Kesztyűs, Szepessy R., Novák Zs., Tóth Á. (Vadász V. a 46. p.).

Vezetőedző: Lőrincz Emil.

Gól: Katona B. (27. p.).

Hajrá Dunaújváros!

(forrás: duol.hu)