Hiába szereztek korán vezetést, a második félidőben három gólt kapva szenvedtek vereséget az Újpest második csapatának otthonában a Dunaújváros labdarúgói.

Nem sok ideje volt az ismerkedésre Jakab Eleknek, akit kedden neveztek ki a Dunaújváros PASE labdarúgóinak élére, ugyanis ma már az Újpest második csapatának otthonában lépett pályára együttesünk az NB III Közép Csoportjának kilencedik fordulójában. Az összecsapás előtt az UTE a tizenkettedik, míg a DPASE a tizenhatodik helyen állt a tabellán, s a mieink egyértelműen arra készültek, hogy megtörik három meccs óta tartó vereségsorozatukat. A kezdésre nem is lehetett panasz, mert az egyenlő erők küzdelmét hozó első negyed óra elteltével megszerezte a vezetést együttesünk, méghozzá Szepessynek köszönhetően, aki Dorogi átadásából lőtt óriási gólt tizenhat méterről (0-1). A folytatásban igyekezett átvenni a meccs irányítását a hazai együttes, ám a Dunaújváros nagyon taktikusan védekezve állta útját a hazai rohamoknak, így biztosan tudta őrizni minimális előnyét. Egészen a 45. percig, mikor egy véleményes szerelés után sajnos lekontrázta csapatunkat a lila-fehér alakulat, mely Hajnal góljával egalizálni tudott, vagyis a második felvonást ismét egálról kezdték meg a felek. Amilyen jól kezdődött az első felvonás, olyan rosszul a második, mert a lila-fehérek a 49. percben értékesítettek egy büntetőt, majd az 58. percben átlövésből vették be Pokorni kapuját, s máris kétgólos hátrányból kellett volna visszakapaszkodnia labdarúgóinknak (3-1). Próbálkozott ugyan a Dunaújváros, de továbbra is a vendéglátók akarata érvényesült, s mikor a 70. percben Kiss Krisztián is mattolta a dunaújvárosi védelmet, végleg eldőlt a három pont sorsa (4-1). A hátralévő idő már semmi izgalmat nem hozott, a fővárosiak tartották fórjukat, s második félidei játékuknak köszönhetően sima, 4-1-es győzelmet arattak a sorozatban negyedik vereségüket elszenvedő dunaújvárosiak ellen.

UTE II. – DPASE 4-1 (1-1)

Gólszerzők: Hajnal a 45., Mucsányi a 49., Kálnoki-Kis az 58., Kiss a 70., illetve: Szepessy a 18. percben.

Dunaújváros: Pokorni – Hompót, Lakatos, Markovics, Vadász – Dorogi (Héjjas, 78.), Barna, Novák (Tóth, 56.) – Kesztyűs (Barta, 86.), Szepessy, Báló. Vezetőedző: Jakab Elek.

Hajrá Dunaújváros!

(forrás: dunaujvaros.com)